Izraelio kariuomenė teigia per operaciją Vakarų Krante nukovusi devynis smogikus

  • Teksto dydis:

Izraelio kariuomenė trečiadienį pareiškė, kad jos pajėgos per tebevykstančią operaciją okupuotame Vakarų Krante nukovė devynis palestiniečių smogikus.

Izraelio pajėgos naktį „Dženine ir Tulkarme pradėjo kovos su terorizmu operaciją“, pareiškime teigė kariuomenė.

Ji nurodė, kad trys „teroristai“ žuvo „per oro smūgį“ Dženine, du buvo „likviduoti“ Dženine ir Tulkarme, o dar keturi buvo „likviduoti“ per „kovos su terorizmu operaciją Faros rajone“ Jordano slėnyje.

„Šiuo metu mūsų pusėje nėra sužeistų karių“, – žurnalistams sakė kariuomenės atstovas Nadavas Shoshanis. Jis atsisakė pasakyti, kiek laiko truks ši operacija ir kiek kariškių joje dalyvauja. Anot N. Shoshanio, taikomasi į „teroristų grupes ir kuopeles“.

Atstovas teigė, kad Izraelio pajėgos Dženine „sulaikė penkis ieškomus įtariamuosius ir aptiko bei konfiskavo ginklų“, įskaitant šautuvų dalis ir amuniciją. „Be to, pajėgos išmontavo sprogmenis, kurie buvo padėti po keliais toje vietovėje ir turėjo būti detonuoti per atakas prieš saugumo pajėgas“, – tvirtino jis.

Palestiniečių Raudonojo Pusmėnulio draugija savo ruožtu pranešė, kad per šią operaciją žuvo mažiausiai 10 žmonių.

Pasak N. Shoshanio, pradėti operaciją paskatino „per pastaruosius metus smarkiai suaktyvėjusi teroristinė veikla“, vykdoma taikiniu tapusiose vietovėse. Tai esą apima „daugiau nei 150 šaudymo ir sprogdinimo atakų (...) vien tik šiose vietovėse“.

Nuo „Hamas“ išpuolių, surengtų spalio 7 dieną, Izraelio kariškiai arba naujakuriai Vakarų Krante pražudė daugiau nei 650 palestiniečių, rodo naujienų agentūros AFP skaičiavimai, paremti palestiniečių Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis. Per tą patį laikotarpį palestiniečių atakos pareikalavo mažiausiai 19 izraeliečių gyvybių, skaičiuoja Izraelio pareigūnai.


Šiame straipsnyje: IzraelisVakarų krantaskaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių