Izraelio kariuomenė: Iranas į Izraelį paleido raketų, grėsmės nebėra

Izraelio kariuomenė antradienį pranešė, kad Iranas prieš žydų valstybę surengė raketų ataką, po to, kai JAV perspėjo, kad Irano ataka yra neišvengiama.

„Prieš kurį laiką iš Irano į Izraelio valstybę buvo paleistos raketos“, – sakoma kariuomenės pareiškime.

Jame teigiama, kad visame Izraelyje, įskaitant Jeruzalę, buvo įjungtos sirenos.

Maždaug po valandos kariškiai paskelbė, kad grėsmės nebėra ir „nuspręsta, kad dabar leidžiama palikti saugias vietas visoje šalyje“.

Pranešimuose teigiama, kad per ataką buvo paleista nuo 150 iki 200 raketų, o daug jų buvo perimta.

Naujienų agentūros AFP žurnalistai pranešė, kad antradienio vakarą Jeruzalėje nugriaudėjo dešimtys sprogimų, netrukus po to, kai kariuomenė pranešė, kad Iranas surengė raketų ataką prieš Izraelį.

Po kurio laiko jie nurodė, kad, skambant oro pavojaus sirenoms, Jeruzalę sudrebino dar daugiau sprogimų, o virš miesto girdėjosi, regis, oro gynybos sistemos darbas.

„Sprogimai, kuriuos girdite, kyla dėl perimtų (raketų) arba nukritusių sviedinių“, – sakoma ankstesniame kariuomenės pareiškime izraeliečiams.

Pasak gelbėtojų, Izraelio centrinėje dalyje du žmonės patyrė nesunkių sužalojimų nuo šrapnelio.

Okupuotame Vakarų Krante nuo Irano raketos žuvo palestinietis, AFP pranešė vietos pareigūnas.

„Palestinietis darbininkas Jeriche žuvo, kai iš dangaus nukritusios raketos gabalai pataikė į jį“, – AFP sakė Jericho gubernatorius Husseinas Hamayelis (Huseinas Hamajelis).

Pasmerkimas

Irano oficialioji naujienų agentūra IRNA pranešė, kad Iranas raketomis atakavo Izraelio komercinį centrą Tel Avivą.

Tai buvo jau antra Irano ataka prieš Izraelį. Šį balandį Teheranas pasiuntė į žydų valstybę virtinę raketų ir dronų, reaguodamas į mirtiną Izraelio oro smūgį Irano konsulatui Damaske.

Revoliucinės gvardijos korpusas pareiškė, kad naujausia ataka – tai atsakas į praėjusią savaitę Izraelio surengtą smūgį, kai buvo nukautas „Hezbollah“ lyderis Hassanas Nasrallah (Hasanas Nasrala), ir „Hamas“ lyderio Ismailo Haniyeh (Ismailo Hanijės) žūtį per Teherane įvykdytą sprogdinimą, dėl kurio kaltinamas Izraelis.

„Hamas“ savo ruožtu gyrė Irano ataką ir pavadino ją didvyriška.

Jungtinių Tautų (JT) vadovas Antonio Guterresas (Antoniju Guterišas) pasmerkė „besiplečiantį konfliktą Artimuosiuose Rytuose“ ir pareiškime pridūrė: „Tai turi liautis. Mums būtinai reikia nutraukti ugnį.“

Prancūzijos ministras pirmininkas Michelis Barnier (Mišelis Barnjė) pareiškė esąs susirūpinęs dėl eskalacijos Artimuosiuose Rytuose.

Vokietija pareikalavo, kad Iranas nutrauktų raketų ataką prieš Izraelį, ir išreiškė nuogąstavimus, kad kovų eskalavimas gali paskatinti tolesnį konfliktą.

JAV pagalba

Izraelio oro erdvė buvo uždaryta, visi skrydžiai nukreipti, sakė oro uosto administracijos atstovas.

Irakas, Libanas ir Jordanija, esantys tarp Irano ir Izraelio, taip pat uždarė savo oro erdvę.

Pats Iranas irgi paskelbė, kad sustabdė skrydžius Teherano tarptautiniame oro uoste.

Raketoms iš rytų skriejant į Izraelį, virš Jordanijos sostinės Amano girdėjosi sprogimai, nes Izraelio sąjungininkai padėjo jas perimti, sakė AFP korespondentas.

Jordanija sakė, kad jos oro gynyba reagavo į raketas ir dronus.

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) įsakė kariuomenei „padėti Izraelio gynybai“ ir numušti Irano raketas, pranešė Baltieji rūmai.

Izraelio gynybos ministras Yoavas Gallantas (Joavas Galantas) anksčiau antradienį kalbėjosi su JAV gynybos sekretoriumi Lloydu Austinu (Loidu Ostinu) ir aptarė Irano raketų atakos prieš Izraelį grėsmę.

„Ministras ir sekretorius aptarė neišvengiamos Irano raketų atakos prieš Izraelį grėsmę. Ministras ir sekretorius aptarė Izraelio operatyvinę parengtį ginti savo piliečius ir karinius išteklius, taip pat JAV pajėgų pozicijas regione“, – sakoma Gynybos ministerijos pranešime.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
> Užtat išrinktųjų gentis nori bombarduoti , okupuoti, plėstis, kurti nausėdijas ir žudyti vietos gyventojus.

Iraniečiai nenori nieko bombarduoti

Iraniečiai nenori nieko bombarduoti portretas
Čia jų dvasiniai lyderiai nori valdyti visą regioną. Iraniečiai tuos barzdočius grabe matė su baltom tapkutėmis. Kaip ir dauguma regiono šalių, kuriems savo mulų užtenka ir Irano šiitų visai nereikia. Net jei jokio Izraelio ten nebūtų, karas ten bręsta, nes ajatolos turi imperinių užmačių.

Senjora

Senjora portretas
Labai gera naujiena! Tik Iranas ilgai delsė. Šluot nuo žemės paviršiaus visą Izrealį, visus išgamas globalistus per juos visos žmonijos bėdos. Už Palestiną, už Libaną, už Iraną už taiką.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių