Gazos Ruože žuvo daugiausiai palestiniečių nuo susirėmimų pradžios

  • Teksto dydis:

Gazos Ruože per Izraelio sekmadienį surengtus antskrydžius žuvo mažiausiai 33 palestiniečiai, įskaitant aštuonis vaikus, ir tai yra didžiausias vienos paros aukų skaičius nuo bombardavimo pradžios prieš beveik savaitę, pranešė vietos valdžia.

Blokados sąlygomis gyvenančio pajūrio anklavo sveikatos apsaugos ministerija nurodė, jog per oro smūgius, prasidėjusius Gazos Ruožą kontroliuojantiems palestiniečių islamistams paleidus raketų žydų valstybės link, gyvybių neteko daugiau kaip 180 palestiniečių, tarp jų – 52 vaikai.

Izraelio kariuomenė sekmadienį pranešė, kad per pastarąsias septynias dienas žydų valstybės link iš Gazos Ruožo buvo paleista apie 3 tūkst. raketų. Pasak Izraelio pareigūnų, nuo pirmadienio šalyje žuvo 10 žmonių.

Kariuomenė: Izraelio aviacija smogė „Hamas“ politinio padalinio vadovo Gazos Ruože namams

Izraelio aviacija smogė islamistų judėjimo „Hamas“ politinio padalinio Gazos Ruože vadovo Yahyos Sinwaro (Jahjos Sinvaro) namams, sekmadienį pranešė kariuomenė.

Jos pranešime nesakoma, ar jis žuvo.

„Tarp taikinių, kuriems smogta, yra „Hamas“ politinio biuro Gazoje pirmininko Yahyos Sinwaro ir jo brolio, „Hamas“ logistikos ir darbo jėgos vadovo Muhammado Sinwaro (Muhamado Sinvaro) namai“, – sakoma Izraelio kariuomenės pranešime.

Kariuomenė taip pat pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame matyti dūmų kamuoliai ir pastatams padaryta didelė žala.

„Abi gyvenamosios vietos buvo „Hamas“ teroristinės organizacijos karinė infrastruktūra“, – teigiama pranešime.

Iranas žada paramą „Hamas“ kovoje su Izraeliu

Iranas pažadėjo savo paramą palestiniečių judėjimui „Hamas“ kovoje su Izraeliu. Per pokalbį telefonu su „Hamas“ vadovu Ismailu Hanija Irano revoliucinės gvardijos „Al-Quds“ specialiųjų pajėgų vadas generolas Ismaeilas Ghanis šeštadienį žadėjo neribotą paramą, pranešė Irano valstybinė žiniasklaida. I. Hanija savo ruožtu padėkojo už Irano paramą ir pareiškė, kad kova su Izraeliu yra ne „Hamas“, o viso musulmoniškojo pasaulio kova.

Islamistinį „Hamas“, be kita ko, ES laiko teroristine organizacija. Radikalūs palestiniečiai iš Gazos Ruožo leidžia raketas į Izraelį. Izraelio pajėgos reaguodamos atakuoja „Hamas“ taikinius Gazoje.

Iranas laiko Izraelį savo mirtinu priešu ir remia antiizraelietiškas pasipriešinimo grupuotes, įskaitant „Hamas“ ir „Islamo džihadą“ Gazos Ruože bei „Hezbollah“ kovotojus Pietų Libane. Visa Irano vadovybė šią savaitę griežtai pasmerkė „brutalius ir žiaurius“ Izraelio nusikaltimus prieš palestiniečius.

Vis dėlto Iranas naujausiame konflikte veikiau elgiasi santūriai. To priežastis, anot stebėtojų, yra branduolinės derybos, kurioms Teheranas nenori pakenkti. Jose pirmiausiai kalbama apie JAV sankcijų, kurios per praėjusius dvejus metus įstūmė šalį į ekonominę krizę, panaikinimą.

B. Netanyahu: karinė operacija tęsis tiek, kiek reikės

Izraelio karinė operacija prieš Gazos Ruožą valdantį judėjimą „Hamas“, pasak ministro pirmininko Benjamino Netanyahu, „tęsis tol, kol reikės“.

B. Netanyahu šeštadienio vakarą sakė, kad reikia pirmiausiai sunaikinti islamistinio „Hamas“ judėjimo infrastruktūrą. „Mūsų dar laukia sunkios dienos, bet mes kartu ištversime ir nugalėsime“, - pabrėžė 71-erių premjeras.

Po kol kas intensyviausių radikalų palestiniečių raketų atakų prieš Tel Avivą Izraelio pajėgos sustiptino atakas prieš aukštus „Hamas“ narius. Karinė aviacija apšaudė „Hamas“ vado specialiosioms operacijoms Raedo Saado bei dar dviejų „Hamas“ vadų namus Chan Junyje ir Dir el Belache, šeštadienio vakarą pranešė kariuomenė. Izraelio pajėgos, be to, pagrasino „Hamas“ vadovybės žiedui tiksliniais žudymais.

Radikalūs palestiniečiai šeštadienį tris kartus paleido raketas į Tel Avivą. Žuvo vienas žmogus. Netrukus po to Izraelio karinė aviacija sugriovė 14 aukštų pastatą Gazos Ruože, kuriame buvo įsikūrę žiniasklaidos priemonių, be kita ko, „Associated Press“, biurai.


Šiame straipsnyje: IzraelisGazos ruožasPalestina

NAUJAUSI KOMENTARAI

nedelsiant

nedelsiant portretas
duoti i teisma netanjahu nes sis tipas yra mosad remimas ir JT privalo isaiskint sios organizacijos juodus darbus ir pa teikt visuomenei nes grobimo faktas tai aiskus ir jokiu /derybu/ buti negali vien ukrainos politprovokacijos parodo kokios /jegos/ prieto stovi,,, tk ne koks artistas bidenas ar zelenskis tai tik marionetes kurias galima pasalint betkada kaip buvo bandoma su Trumpu is lektuvo nakti sauti i miegamojo langa ti stiklas buvo nepersaunamas kas parodo ju tikslus kaip ir kenedzio nuzudyma?....

Stai kur

Stai kur portretas
Holokaustas.

Ši prodažna spauda ne autoritetas

Ši prodažna spauda ne autoritetas portretas
Kur gaut Palestinos žinias skaityt?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių