Italijos žinybos pateikė pirmąsias išvadas dėl autocisternos sprogimo

  • Teksto dydis:

Praėjus dienai po autocisternos sprogimo greitkelyje prie Bolonijos, Italijos vyriausybė pateikė pirmuosius tyrimo duomenis dėl nelaimės.

Atsakomybė dėl nelaimės tenka autocisternos vairuotojui, gabenusiam suskystintas dujas, antradienį Italijos Senate sakė transporto ministras Danilas Toninellis.

Pateiktais duomenimis, autocisterna pirmadienį rėžėsi į kitą sunkiasvorį automobilį ir užsiliepsnojo. Po keturių minučių nugriaudėjo galingas sprogimas. Jis išrausė didžiulį kraterį ir apgadino kelią.

Per incidentą žuvo vairuotojas, 145 asmenys, pasak ministro, buvo sužeisti. Daugelis jų patyrė nudegimus, kitus sužalojo nuolaužos ir stiklo šukės. Tarp sužeistųjų yra 11 policininkų, buvusių netoliese esančioje būstinėje.

Autocisternos vairuotojas buvo 42 metų italas. Pasak italų žiniasklaidos, jis turėjo ilgametę patirtį gabenat degius krovinius. Nelaimė galėjo kilti dėl staigaus vairuotojo nuovargio ar „neatidumo momento“, sakė Bolonijos prokuroras Giuseppė Amatas.

Vaizdo kamerų įrašuose, kuriuos paskelbė policija, matyti, kad autocisterna nestabdoma rėžiasi į stovintį automobilį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jis

Jis portretas
Tu manai, kad jie tokie durni ir jau nepagalvojo apie tai? Jie pagalvojo ir apie rimtesnę žalą- samdyti ar pavogti visą laivą ir priggrūdus konteinerius sprogmenų užlaukti į vieną ar kitą uostą. Prieš kelis metus buvo pakeltas smarkiai saugos lygis atsižvelgiant į tokią informaciją.

...

... portretas
Taaaip, dabar šaunieji džihado kariai pradės nuvarinėt tokias autocisternas. :/
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių