Italijos URM vadovas kritikuoja savo partiją dėl pozicijos karo Ukrainoje atžvilgiu

Italijos užsienio reikalų ministras Luigis Di Maio sekmadienį apkaltino savo paties partiją „Penkių žvaigždučių judėjimas“ vyriausybės pastangų remti Ukrainą žlugdymu, praneša portalas „eurointegration.com.ua“.

Pasak ministro, partijos nariai „su neapykanta“ jį užsipuolė ir sudarė keblumų vyriausybei bei jos reputacijai santykiuose su partneriais iš ES.

„Tai nebrandus požiūris, keliantis įtampą ir nestabilumą vyriausybėje“, – pažymėjo L. Di Maio.

Ministro pareiškimas gali byloti neišvengiamą skilimą partijoje, kuriai jis anksčiau vadovavo. „Penkių žvaigždučių judėjimo“ vadovybė sekmadienį susirinko apsvarstyti L. Di Maio pozicijos, bet kol kas jo iš partijos nepašalimo.

Italija, kaip ir daugelis ES šalių, tiekia Ukrainai ginklus, kad padėtų jai kovoti su agresore Rusija, bet L. Di Maio partijos atstovai dažnai nepalaiko karinės pagalbos Kyjivui.

Nesutarimai partijoje sudaro problemų ministrui pirmininkui Mario Draghiui, kadangi antradienį parlamente jo laukia svarbus balsavimas dėl Ukrainos, o kai kurie „Penkių žvaigždučių judėjimo“ nariai stoja prieš tai, kad Italija siųstų Kyjivui papildomą ginkluotę.

„Penkių žvaigždučių judėjimas“ yra didžiausia politinė jėga Italijos parlamente po 2018 metais įvykusių rinkimų, per kuriuos jis iškovojo 33 proc. balsų. Bet nuo to laiko parama partijai gerokai sumenko. Naujausios apklausos rodo, kad dabar ją paremtų tik 13 proc. rinkėjų.

Jeigu L. Di Maio pasitrauks iš „Penkių žvaigždučių judėjimo“, grupė ministro šalininkų gali pasekti jo pavyzdžiu ir įkurti savo partiją. Tai žada naujus sukrėtimus M. Draghio ministrų kabinetui.


Šiame straipsnyje: Italijakaras UkrainojeLuigis di MaioPenkių žvaigždučių judėjimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių