Italijoje protesto akcija prieš ribojimus virto susirėmimais su policija

Keli šimtai žmonių Pietų Italijos mieste Neapolyje surengė protesto akciją prieš ribojamąsias priemones, kurių imamasi dėl koronaviruso plitimo.

Kaip pranešė šeštadienį naujienų agentūra ANSA, taiki restoranų ir parduotuvių savininkų manifestacija virto susirėmimais su policija, kai į ją įsijungė nežinomi asmenys.

Protestuotojai apmėtė petardomis regiono vyriausybės pastatą. Policininkai turėjo panaudoti ašarines dujas. Apie nukentėjusiuosius ir sulaikytuosius nepranešama.

Dingstį protestams davė Kampanijos regiono vadovo Vincenzo De Lucos, neseniai perrinkto daugiau kaip 60 proc. balsų, pareiškimas, kad ketinama skelbti karantiną ir saviizoliacijos režimą. Restoranų savininkai protestavo prieš komendanto valandos įvedimą (ji įsigaliojo penktadienį 23 val.). „Kas mus uždarys, tas mums užmokės“, - šaukė manifestacijos dalyviai.

Ši protesto akcija, kurią lydėjo smurtas, – pirmoji Italijoje, kur pavasarį karantinas buvo įvestas beveik trims mėnesiams.

Penktadienį Kampanijoje buvo užregistruotas didžiausias iki šiol naujų užsikrėtimo atvejų skaičiaus paros prieaugis, kuris viršijo 2 tūkst. V. De Luca kalba apie „gresiančią tragediją“ ir prašo centrinę vyriausybę skelbti nacionalinį karantiną.

Penktadienį visoje Italijoje buvo nustatyta daugiau kaip 19 tūkst. naujų užsikrėtimo Covid-19 atvejų. Daugiausia infekuotųjų vėl išaiškinta šiauriniame Lombardijos regione, kurio vadovas Attilio Fontana pranešė, kad nuo pirmadienio visos mokyklos pereina prie nuotolinio mokymo.

Kaip informuoja žiniasklaida, Italijos vyriausybė svarsto galimybę įvesti komendanto valandą visoje nacionalinėje teritorijoje nuo 18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Demagogams rašeivoms

Demagogams rašeivoms portretas
Puse tiesos yra melas. Jūsų rašliava yra melas.

Nuomonė.

Nuomonė. portretas
Musulmonas yra musulmonas.O Dievas ar bet kurio tikėjimo pranašas yra pranašas.Ir nereikia jokiomis karikatūromis ar kitaip tyčiotisir dar rodyti mokiniams.Kokia žodžio laisvė tyčiojimasis iš tikėjimo.Tik mes krikščionis esame nuolaidus.Ir tai nuteisė tuos šou sumanius pasityčioti bažnyčiojč.O žinant musulmonų žiaurumą ir neapykanta krikščionimas reikia patylėti.Aš prieš bet kokias patyčias ir žudynęs,O prancūzai bene jau buvo patyrę tai. O kas nenori saugotis tegu dusta.O kas saugosi tai gal nesusirgs.Paleist kaip avių bamdą.

Kavenskis

Kavenskis portretas
REVOLIUCIJA !!!!!!!!!!!!!!
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių