Ispanijos kasykloje – didžiulė nelaimė: 900 metrų gylyje įstrigusių žmonių likimas – neaiškus

Ispanijoje trijų giliai po žeme įstrigusių kalnakasių likimas ketvirtadienį vis dar lieka neaiškus po to, kai regiono lyderio tviterio žinutė, patvirtinanti jų žūtį, buvo ištrinta.

„Labai apgailestaujame dėl trijų kalnakasių žūties per nelaimingą atsitikimą Surijos kasykloje“, – rašė Katalonijos regioninės vyriausybės pirmininkas Pere Aragonesas (Perė Aragonesas), bet vos po kelių minučių šią žinutę ištrynė.

Vietos ir nacionalinė žiniasklaida pranešė, kad kalnakasiai žuvo, tačiau regioninė policija teigė galėsianti patvirtinti šią informaciją tik tada, kai juos apžiūrės gydytojas ir bus pranešta jų šeimoms.

Ispanijos šiaurės rytuose esančioje kalio kasykloje po griūties 900 metrų gylyje įstrigo trys žmonės, anksčiau ketvirtadienį pranešė ugniagesiai.

Nelaimingas atsitikimas įvyko prieš pat 9 val. (10 val. Lietuvos laiku) Surijos kasykloje, esančioje maždaug už 75 km į šiaurės vakarus nuo Barselonos.

Policija sakė nusiuntusi į nelaimės vietą darbui kalnuose parengtą junginį, požeminių darbų junginį ir su šunimis dirbantį junginį, o gelbėjimo tarnybos išsiuntė du medicininės evakuacijos sraigtasparnius ir psichologų komandą.

„Tai siaubingos naujienos“, – tviteryje parašė darbo ministrė Yolanda Diaz (Jolanda Dias). Ji išreiškė solidarumą su įstrigusių darbininkų šeimomis bei kolegomis.

Kasykla priklauso „ICL Iberia“, Izraelio grupės „ICL Group“ padaliniui Ispanijoje.

„ICL Iberia“ yra vienintelė kompanija, Ispanijoje gaminanti ir parduodanti kalio druskas, sakoma jos interneto svetainėje.

Surijoje įsikūrusioje kompanijoje dirba 1,1 tūkst. žmonių.

Beveik prieš 10 metų, 2013-ųjų gruodį, du kalnakasiai žuvo toje pačioje kasykloje įgriuvus vienai galerijai.

Praėjusį kartą didelė kasybos nelaimė Ispanijoje įvyko 2013-ųjų spalį, kai šalies šiaurės vakaruose dėl dujų nuotėkio anglių kasykloje žuvo šeši ir buvo sužeisti dar penki žmonės.

Tai buvo didžiausia nelaimė Ispanijos kasyklose nuo 1995 metų rugpjūčio, kai šiaurinėje Astūrijos provincijoje anglių kasykloje sprogus metano dujoms žuvo 14 žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
kas geriau ar toks darbas ar mirtis lai ponai patys lenda i tas kasyklas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių