Per tarptautinę operaciją sulaikytas vyras: įtariama, kad išplovė daugiau kaip 200 mln. eurų

Po reido Ispanijos pietuose policija sulaikė „vieną didžiausių pinigų plovėjų Europoje“ ir pranešė, kad britų ir airių kilmės įtariamasis, kaip manoma, susijęs su daugiau kaip 200 mln. eurų išplovimu.

Jis buvo sulaikytas pirmadienį „vykdant tarptautinę teisėsaugos operaciją, kuriai vadovavo Ispanijos civilinė gvardija“. Be to, du jo bendrininkai buvo sulaikyti Ispanijoje, o dar vienas – Jungtinėje Karalystėje“, sakoma Europolo pranešime.

Europolas įtariamojo pavardės nenurodė, tačiau tyrimui artimas šaltinis ir Airijos laikraščiai teigė, kad tai 62 metų Johnas Francis Morrissey (Džonas Fransis Morisis), žinomas liūdnai pagarsėjusios Kinahano organizuotos nusikalstamos grupuotės narys.

J. F. Morrissey „ir jo bendrininkai buvo atsakingi už didelių grynųjų pinigų sumų surinkimą iš nusikalstamų organizacijų, kurias vėliau „pristatydavo“ kitoms nusikalstamoms organizacijoms kitose šalyse“, teigė Europolas.

Naudodamiesi vadinamąja „hawala“ pogrindinės bankininkystės sistema, kuri veikia akis į akį vykdomų sandorių pagrindu, „manoma, kad įtariamieji šiuo metodu išplovė daugiau kaip 200 mln. eurų“,  teigė Europolas.

Europolo atstovė spaudai Claire Georges (Kler Žorž) naujienų agentūrai AFP teigė, kad J. F. Morrissey „yra vienas iš mūsų didelės vertės taikinių“.

„Jis buvo suimtas po sudėtingo tyrimo, kuriam vadovavo Ispanijos civilinė gvardija, dirbusi kartu su Britanijos Nacionaline kovos su nusikalstamumu agentūra (NCA), Nyderlandų policija, Airijos Garda ir Europolu, kuris koordinavo tarptautinę operaciją“, – sakė ji.


Šiame straipsnyje: Ispanijapinigų plovimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių