Ispanijoje – antras koronaviruso atvejis, Britanija evakavo dar 200 europiečių

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Ispanija patvirtino antrąjį koronaviruso atvejį šalyje, tuo tarpu Didžiojoje Britanijoje nusileido lėktuvas, pasiųstas pargabenti daugiau kaip 200 europiečių iš Kinijos Uhano miesto, kuriame ir įvyko naujojo viruso protrūkis.

Koronaviruso atvejis buvo nustatytas Maljorkoje, populiarioje atostogų saloje Viduržemio jūroje, pranešė Ispanijos nacionalinis mikrobiologijos centras.

Ispanijos įspėjimo apie pavojus sveikatai ir ekstremalių situacijų koordinavimo centro vadovo Fernando Simono teigimu, saloje gyvenantis britas sausio pabaigoje užsikrėtė šiuo virusu slidinėjimo kurorte Prancūzijoje.

Vyras, kurio tapatybė nebuvo paviešinta, nesusirgo, tačiau yra laikomas karantine Maljorkos Palmoje, teigė F. Simonas spaudos konferencijoje Madride.

Jo žmona ir dvi dukterys virusu neužsikrėtė.

Institucijos šiuo metu mėgina nustatyti visus asmenis, su kuriais britas bendravo Ispanijoje.

Prieš savaitę Kanarų salose buvo patvirtintas pirmasis užsikrėtimo virusu atvejis. Nustatyta, kad virusu buvo užsikrėtęs turistas vokietis.

Tuo tarpu Didžiosios Britanijos pasiųstas evakuacijos lėktuvas – antrasis, kurį užsakė vyriausybė, – sekmadienio rytą nusileido kariniame aerodrome „Brize Norton“ Anglijos pietuose.

JK pareigūnų teigimu, lėktuvas parskraidino 105 Didžiosios Britanijos piliečius ir jų šeimos narius, taip pat 95 kitų Europos šalių piliečius ir jų šeimos narius.

Kartu skrido 13 darbuotojų ir medikų.

Britai buvo nuvežti į viešbutį Milton Keinso mieste, kur jie bus laikomi karantine 14 dienų.

Taip pat minėtu lėktuvu buvo parskraidinti 22 asmenys iš Vokietijos. Jie buvo išgabenti į Berlyną, kur, bus patikrinti ir dvi savaites laikomi karantine.

Dar 17 europiečių, kartu su vokiečiais nuskraidinti į Berlyną, toliau specialiaisiais skrydžiais pasieks Liuksemburgą, Nyderlandus, Austriją ir Rumuniją.

Tuo tarpu Italijos sveikatos apsaugos institucijos Toskanoje mėgina atsekti taivaniečių poros, kuri keturias dienas buvo apsistojusi Florencijos viešbutyje, prieš išskrisdami į Honkongą ir vėliau į Taivaną vasario 1 dieną, judėjimą, kadangi buvo patvirtinta, jog minėti asmenys yra užsikrėtę koronavirusu.

Žmonių, mirusių nuo naujojo viruso, skaičius sekmadienį išaugo iki 811, o užsikrėtusių skaičius siekia beveik 37,2 tūkstančius.

Iš viso devyniose šalyse Europoje užfiksuoti 38 užsikrėtimo atvejai, iš jų 14 Vokietijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Arvyduk, ir su savo boba nesibučiuok! (ar ten pas tave diedas?)

ARVYDAS

ARVYDAS portretas
Manau,žmonių įprotis,sveikinantis,spausti ištiestą ranką yra pavojingas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių