Indijos kavos magnato palaikai surasti prie upės šalies pietuose

Indijos kavos magnato, dingusio kilus finansinėms problemoms, palaikai buvo surasti prie upės pietinėje Karnatakos valstijoje, trečiadienį pranešė policija.

Milijardierius, vienas turtingiausių šalies piliečių V. G. Siddhartha (V. G. Sidharta), kuris įkūrė tinklą „Cafe Coffee Day“, aplenkusį savo varžovę „Starbucks“ Indijoje, paskutinį kartą matytas pirmadienio vakarą einantis per netoli Mangaloro esančios Netravačio upės tiltą.

Netrukus magnato vairuotojas pranešė apie jo dingimą ir policija pradėjo didelę paieškos operaciją. Galiausiai vienas žvejys rado kūną upės pakrantėje.

„Siddharthos palaikai buvo surasti anksti šį rytą“, – naujienų agentūrai AFP sakė Pietų Karnatakos policijos komisaro pavaduotojas Sasikanthas Senthilas (Sasikantas Sentilas).

„Nusiuntėme palaikus skrodimui ir laukiame rezultatų“, – pridūrė jis.

Atlikus visus formalumus palaikai bus perduoti magnato šeimai, sakė Mangaloro policijos komisaras Sandeepas Patilas (Sandypas Patilas). Pasak jo, vyksta tyrimas dėl to, ar V. G. Siddhartha nusižudė.

Siddharthų šeima prekiauja kava jau daugiau nei 130 metų. Paveldėjęs šį verslą V. G. Siddhartha 1996 metais įkūrė tinklą „Cafe Cofee Day“ ir tapo vienu turtingiausių kavos prekeivių pasaulyje. Be to, jam priklauso didžiausias kavamedžių ūkis Azijoje.

Verslininkui priklausančių plantacijų bendras plotas siekia 12 tūkst. hektarų, o jo bendrovė „Amalgamated Bean Company“ (ABC) yra Indijos didžiausia neapdorotų kavos pupelių eksportuotoja.

„Cafe Coffee Day“ turi per 1 700 parduotuvių ir samdo daugiau kaip 30 tūkst. žmonių. Dauguma tinklo parduotuvių įsikūrusios Indijoje, o likusios – Malaizijoje, Egipte, Čekijoje, Austrijoje ir kitose šalyse. JAV milžinei „Starbucks“ Indijoje iki šiol pavyko atidaryti tik kiek daugiau nei 150 parduotuvių.

Policija pranešė, kad 57 metų magnatas pirmadienio vakarą išvyko iš Bangaloro, prieš tai pranešęs artimiesiems, kad važiuoja į Saklešarmo kalnų kurortą, tačiau nurodė savo vairuotojui nuvykti į Mangalorą. Vėliau V. G. Siddhartha liepė vairuotojui sustoti prie minėto tilto Mangalore, išlipo iš automobilio ir pradėjo eiti tiltu kalbėdamasis telefonu, o paskui dingo.

V. G. Siddhartha, vedęs buvusio užsienio reikalų ministro ir Karnatakos vyriausiojo ministro S. M. Krishnos (S. M. Krišnos) dukterį, buvo vienas iš glaudžiausiai su Indijos politiniais sluoksniais susijusių verslininkų.

Vis dėlto jo imperija susidūrė su spaudimu, mokesčių institucijoms 2017 metais surengus reidų V. G. Siddharthos bendrovės biuruose keliuose miestuose. Pranešama, kad kavos magnatas derėjosi su bendrove „Coca Cola“ dėl kontrolinio akcijų paketo pardavimo.

Liepos 27-osios data pažymėtame laiške „Cafe Coffee Day“ valdybai V. G. Siddhartha pripažino klaidas tvarkant savo finansinius reikalus, bet nurodė patyręs skolintojų spaudimą ir mokesčių inspektorių puldinėjimą.

„Niekada neketinau nieko apgauti ar suklaidinti, žlugau kaip verslininkas“, – sakoma laiške.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių