Indijoje ciklono „Amphan“ aukų skaičius viršijo 70

Indijos Vakarų Bengalijos valstijoje galingas ciklonas „Amphan“, smogęs šalies pakrantei trečiadienį ir šėlęs kelias valandas, pareikalavo 72 žmonių gyvybių. Tai ketvirtadienį pranešė televizijos kanalas NDTV, remdamasis valstijos valdžios atstovais.

Anksčiau laikraštis „The Hindustan Times“ informavo apie 12 žuvusiųjų Vakarų Bengalijoje, du žuvusiuosius Indijos rytuose esančioje Odišos valstijoje ir septynis žuvusiuosius kaimyniniame Bangladeše.

Kaip sakė žurnalistams Vakarų Bengalijos valstijos vyriausioji ministrė Mamata Banerjee, ciklonas padarė „dar neregėtą“ žalą. Anot jos, Amphan poveikis valstijai labiau niokojamas negu koronaviruso pandemijos. Ji sakė prašysianti Indijos ministrą pirmininką Narendrą Modį apsilankyti regione.

Anksčiau pareigūnai pranešė, kad Vakarų Bengalijos ir Odišos valstijose artėjant stichijos smūgiui iš pakrantės teritorijų į žemyno gilumą buvo evakuota apie 450 tūkstančių žmonių, o Bangladeše – daugiau kaip du milijonai.

Ciklonas „Amphan“ atslinko iš Bengalijos įlankos. Vidutinis vėjo greitis ciklone siekia 155-165 kilometrus per valandą, jo gūsių – iki 190 kilometrų per valandą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių