Honkongo protestuotojai nepaiso taisyklių: veidus dengia kaukėmis, vyksta susirėmimai

Honkongo demokratijos aktyvistai ketvirtadienį, nepaisydami veidus dengti draudžiančio nepaprastosios padėties potvarkio, užsidėjo Helovino kaukes, pašiepiančias Kinijai palankius miesto vadovus, ir išėję į gatves išprovokavo naujus susirėmimus su policija.

Internetiniuose forumuose judėjimo už demokratiją aktyvistai ragino savo šalininkus puoštis Helovino kaukėmis, nors policija perspėjo, kad privers lėbautojus nusiimti karnavalinius aprėdus ir nusivalyti dažus, jeigu jie dalyvaus protestuose.

Ketvirtadienio vakarą daugybėje vietų vyko gyventojų sąspiečiai.

Nauji protestai kilo ketvirtadienį paskelbus oficialius duomenis, kad mieste pirmą kartą po prieš dešimt metų kilusios pasaulio finansų krizės prasidėjo techninis nuosmukis.

Viktorijos parke maždaug 100 protestuotojų susirinko į nesankcionuotą demonstraciją, kurios dalyviai žygiavo į populiarų naktinių klubų rajoną, jau apsuptą riaušių policijos.

Mintis, kad kovotojo dvasią turi visi, mane labai palietė.

Dauguma savo apdarais norėjo pašiepti miesto vadovybę.

Penktą dešimtį einanti buhalterė Yan Lee (Jan Li) dėvėjo kaukę, kuri vaizduoja teisingumo sekretorę Theresą Cheng (Terezą Čeng) kaip Piktadarę iš kino bendrovės „Walt Disney“ filmo „Piktadarės istorija“ (Maleficient).

„Per daugybę mėnesių ji nieko nepadarė Honkongui, o tik gynė savo pareigūnus“, – sakė moteris naujienų agentūrai AFP.

Loo (Lu) prisistačiusi kita protestuotoja buvo išsipaišiusi veidą kaip amžinas Betmeno priešas Džokeris.

Moteris sakė, kad ją įkvėpė Holivudo filmas „Džokeris“ (The Joker), jo personažo kova su Gotamo miesto elitu.

„Mintis, kad kovotojo dvasią turi visi, mane labai palietė“, – sakė Loo.

Kitoje įlankos pusėje esančiame Princo Edvardo rajone protestuotojai nebuvo tokie kandūs ir išradingi. Policija panaudojo ašarines dujas ir vaikė aršiai nusiteikusius protestuotojus, kurie blokavo kelius.

Demokratijos aktyvistai mini dviejų mėnesių sukaktį nuo dienos, kai pareigūnai buvo nufilmuoti mušantys protestuotojus Princo Edvardo metropoliteno stotelėje. Tai buvo vienas iš daugybės šios vasaros incidentų, sukėlusių visuomenės pasipiktinimą jėgos struktūromis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tuoj ateis laikas kai Kinija issaudys tuos protestuotojus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių