Graikijoje nuskendo nelegalių migrantų laivas: ieškoma dešimčių žmonių

Graikijos vandenyse vykdoma didelio masto paieškos operacija po pranešimų, kad Egėjo jūroje naktį nuskendo laivas su dešimtimis migrantų, trečiadienį pranešė pareigūnai.

Pasak pakrančių sargybos, 29 vyrai buvo išgelbėti iš jūros už 61 km į pietryčius nuo pietrytinės Karpato salos, esančios tarp Rodo ir Kretos.

Išgelbėtieji atvyko iš Afganistano, Irako ir Irano; jie pranešė pareigūnams, kad skęstant laivui jame buvo maždaug 60–80 žmonių.

Anot atvykėlių, laivas išplaukė iš Antalijos rajono pietinėje Turkijos pakrantėje ir susidūrė su problemomis pakeliui į Italiją.

Paieškos ir gelbėjimo operacijoje dalyvauja du pakrančių sargybos patruliniai laivai, Graikijos karinių jūrų pajėgų laivas, oro pajėgų sraigtasparnis ir mažiausiai trys netoliese plaukioję laivai, pranešė pakrančių apsaugos tarnyba.

Prieglobsčio prašytojai iš Vidurinių Rytų, Azijos ir Afrikos dažniausiai keliaudavo iš Turkijos į netoliese esančias Graikijos salas.

Tačiau graikų valdžiai sustiprinus patruliavimą Egėjo jūroje, daugelis jų dabar aplenkia Graikijos salas ir bando ilgesniu bei pavojingesniu maršrutu pasiekti Italiją.

Griežta graikų sienų kontrolė išprovokavo žmogaus teisių organizacijų kaltinimus, kad šalies pakrančių sargyba neteisėtai verčia migrantus grįžti į Turkiją.

Atėnai visuomet neigė, kad jų saugumo pajėgos neteisėtai apgręžia atvykėlius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių