Ginkluoti Lenkijos pasieniečiai šturmavo „Greenpeace“ laivą

Ginkluoti ir kaukėti Lenkijos pasienio apsaugos pareigūnai šturmavo ir sulaikė vieną aplinkosaugos grupės „Greenpeace“ laivą, bandantį blokuoti anglies pristatymą į Gdansko uostą, ir suėmė aktyvistus, antradienį pranešė aplinkosaugos organizacija.

Pasak „Greenpeace“, sulaikyti aktyvistai dalyvavo proteste, siekdami priversti Lenkiją sumažinti savo priklausomybę nuo klimato kaitą skatinančios anglies ir kito iškastinio kuro.

Vienas aplinkosaugos grupės aktyvistų Marekas Jozefiakas sakė, kad kartu su buriniu laivu „Rainbow Warrior“ sulaikytas laivo kapitonas ir vienas aktyvistas. Naujienų agentūrai „The Associated Press“ aktyvistas pasakojo, kad pasienio apsaugos pareigūnai buvo ginkluoti ir išdaužė laivo iliuminatorių, kad patektų į vidų.

„Greenpeace“ išplatintame vaizdo įraše matyti, kaip ginkluoti vyrai išdaužia iliuminatorių, kad patektų ant kapitono tiltelio, ir liepia visiems gultis ant grindų.

„Greenpeace“ kampanijos „Climate and Emergency“ koordinatorius M. Jozefiakas stebėjosi pasienio apsaugos pareigūnų reakcija į, pasak jo, „taikią aplinkosaugos akciją“.

Pasak jo, laivas „Rainbow Warrior“ su mažesniais laivais keletą valandų neleido iš Mozambiko gabenamam anglies kroviniui patekti į Gdansko uostą. Ant krovininio laivo šonų jie dažais užrašė: „Sustabdykite anglį“, „Lenkija be anglies 2030“ ir „Anglis neturi ateities“.

Tuo metu Lenkijos pasienio apsaugos pareigūnai nurodė, kad pirmadienio vakarą į vietos būstinę buvo atvežta aštuoniolika aktyvistų. Pasak jų, iš viso buvo patikrinti 22 asmenų dokumentai ir du iš jų – laivo kapitonas ispanas ir vienas austrų aktyvistas – tebėra sulaikyti dėl įtariamo jūrininkystės saugumo nuostatų pažeidimų. Sprendimą dėl jų paleidimo į laisvę priims prokurorai.

Remiantis pasienio apsaugos tarnybos pranešimu, šių veiksmų buvo imtasi po to, kai laivo kapitonas keletą kartų nepakluso prašymams įsileisti pasienio apsaugos pareigūnus į laivą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomonė

nuomonė portretas
Pirmieji žalieji tikrai buvo verti pagarbos. Bet dabartiniai- kažkokie kvailiai, viename lygyje su katyčių mylėtojomis , LGBT, metoo ir kitais nupušėliais. Galėjo lenkai ir lazdų jiems įkrėsti, būtų buvę labai sveika...

???

??? portretas
Pirmiau reikia sukurti alternatyva akmens angliai tada jos atsisakyti.O zalieji jau perlenkia lazda.Gal jie kurs lauza savo butuose?

Anonimas

Anonimas portretas
Su ,,greenpeaso,, pagalba Briuselio ir Soroso zydai sionistai bando SUSIDOROTI su Lenkijos kova pries sionizmo fasizma ir Briuselio pyde.rasini terora. Lenkai, NEGAILEKIT soviniu sitiems zaliems teroristams. Lietuviu tauta jus palaiko nors valdzia aktyviai ciulpia Lietuvos priesams.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių