FBK vadovas: policija rado mirtinos medžiagos, pavojingos A. Navalnui ir aplinkiniams

Aleksejaus Navalno Kovos su korupcija fondo (FBK) direktorius Ivanas Ždanovas, šiuo metu esantis Omsko ligoninėje, į kurią paguldytas Rusijos opozicijos lyderis, žurnalistams penktadienį pranešė, kad policija esą aptiko kažkokios „mirtinos medžiagos“, pavojingos ne tik pačiam A. Navalnui, bet ir aplinkiniams.

„Buvome vyriausiojo gydytojo kabinete, tą akimirką į kabinetą įeina transporto milicijos atstovė ir telefone rodo: rasta štai šios medžiagos... Mes priėjome prie tos transporto milicijos atstovės, kuri priėjo su telefonu [ir klausiame]: „Kokios medžiagos?“ Ji sako, kad tai tyrimo paslaptis, kad jie negali pasakyti, bet ši medžiaga mirtina, ši medžiaga kelia grėsmę ne tik Aleksejaus gyvybei, bet ir aplinkiniams, visi aplinkui privalo būti su apsauginiais kostiumais“, – pasakojo I. Ždanovas.

A. Navalnas, 44 metų teisininkas ir kovos su korupcija aktyvistas, vienas balsingiausių Rusijos prezidento Vladimiro Putino kritikų, ketvirtadienį buvo hospitalizuotas Sibiro mieste Omske, kai skrydžio iš Tomsko į Maskvą metu prarado sąmonę, o lėktuvas buvo priverstas skubiai nusileisti.

Jo atstovė Kira Jarmyš ketvirtadienį sakė, kad A. Navalnas nuo ryto nieko nevalgė, tik išgėrė arbatos, kurios nusipirko Tomsko oro uoste. Ji kėlė prielaidą, kad aktyvistas galėjo būti apnuodytas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Jam hipoglikeminė koma, o ne joks apnuodijimas, kaip tas debilas skiedžia...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių