Europos ligų prevencijos ir kontrolės centras: ES šalys gali nesusitvarkyti su virusu

 Europos ligų prevencijos ir kontrolės centras (ECDC) perspėja dėl didelės grėsmės, kad augantis koronavirusu užsikrėtusių pacientų skaičius viršys Europos šalių sveikatos apsaugos sistemų pajėgumus.

„Per pastarąsias 10 dienų COVID-19 atvejų skaičius ES ir Europos ekonominės erdvės (EEE) šalyse padidėjo dešimteriopai, o pasaulinės pandemijos epicentras dabar yra Europa“, – sakė ECDC direktorė Andrea Ammon.

„Užsikrėtimų skaičius auga panašia trajektorija, kaip vasario pradžioje Hubėjaus provincijoje (Kinijoje) ir kovo pradžioje Šiaurės Italijoje“, – pridūrė ji.
 
ECDC teigimu, žmonėms, kurie serga COVID-19, yra vidutinė komplikacijų rizika, kuri išauga iki „labai didelės vyresniems žmonėms ir lėtinėmis ligomis sergantiesiems“.
 
A. Ammon paragino visų šalių gyventojus laikytis karantino apribojimų, kurias įveda šalių vyriausybės.
 
ECDC trečiadienio duomenimis, 150-yje pasaulio šalių patvirtinta apie 416 tūkst. užsikrėtimo koronavirusu atvejų. ES ir EEE regionuose patvirtinta apie pusė – 205 tūkst. – užsikrėtimo koronavirusu atvejų. ES ir EEE nuo COVID-19 mirė 11 810 žmonių.
 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Buldozeris

Buldozeris portretas
Ka tos salys gali susitvarkyti, jei ES parlamentas "bekiausis"? Geju ir kitu iskrypeliu paradus tegul oorganizuoja, sitas jiems iseina gerai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių