Etiopijos valdžia: pilietinis karas baigtas, dauguma Tigrėjaus lyderių žuvo ar buvo suimti

Etiopija paskelbė suėmusi arba nukovusi daugumą Tigrėjaus regiono sukilėlių vadų, tačiau vienas iš Tigrėjaus liaudies išsivadavimo fronto (TPLF) lyderių pareiškė, esą Tigrėjuje civiliai gyventojai protestuoja prieš regioną okupavusių karių plėšikavimą, skelbia „Reuters“.

Nė viena iš kovojančių pusių nepateikė savo teiginių įrodymų. Tigrėjuje jau mėnesį vyksta susirėmimai tarp Etiopijos premjero Abiy Ahmedo vadovaujamos šalies kariuomenės ir TPLF pajėgų.

Manoma, kad tūkstančiai žmonių žuvo, o daugiau nei 45 tūkst. buvo priversti bėgti į kaimyninį Sudaną.

Nors Etiopijos valdžia tai neigia, TPLF lyderiai pabėgo į aplink Tigrėjaus sostinę Mekelę esančius kalnus ir skelbė pradėsiantys partizaninį pasipriešinimą.

TPLF vadovas Deretsionas Gebremichaelas SMS žinute „Reuters“ rašė, kad Mekelėje, kurioje gyvena 500 tūkst. žmonių, vyksta protestai dėl kaimyninės Eritrėjos karių plėšikavimo. Pasak jo, Eritrėja yra atsiuntusi karių į Etiopiją, kad padėtų A. Ahmedui susidoroti su Tigrėjaus sukilėliais.

Tiek Etiopija, tiek Eritrėja šią informaciją neigia.

Penktadienį aukšto rango Etiopijos generolas Tesfaye‘as Ayalewas tvirtino, kad „beveik visi priešai“ yra nugalėti arba žuvę.

„Vis dėlto tie, kurie rengė planus, ir nusikaltėliai vis dar slapstosi“, – „Fana TV“ sakė jis.


Šiame straipsnyje: Etiopijatugrėjuskaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

nordland

nordland portretas
jei tai tiesa, tada etiopijos prezidentas, nusipelne antros nobelio premijos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių