Etiopijoje sulaikyti senovinių lėktuvų ralio dalyviai tęsia kelionę

  • Teksto dydis:

Etiopijos pareigūnai paleido maždaug 20 senovinių lėktuvų ralyje per Afriką dalyvavusių pilotų, kurie buvo sulaikyti dvi dienas. Dabar jie galės tęsti savo kelionę per Afriką.

„Vintage Air Rally“ dalyviams leista tęsti kelionę iš Etiopijos per Afriką! Aviatoriai, kurie buvo sulaikyti Etiopijoje, dabar gali tęsti savo kelionę. Nuotykiai tęsiasi!“, – skelbiama lėktuvų ralio tinklaraštyje tinkle „Facebook“.

Etiopijos pareigūnai sakė, kad sulaikyti pilotai antradienį nelegaliai pateko į Etiopijos oro erdvė, todėl jiems buvo uždrausta išvykti iš Gambelos oro uosto vakarinėje Etiopijoje. Ketvirtadienį pilotams buvo leista tęsti savo žygį.

Renginys „Vintage Air Rally“ reklamuojasi kaip „skrydžio ralis per Afriką nuo Kretos iki Keiptauno“ orlaiviais, pagamintais XX amžiaus pradžioje“.

Lakūnai ryžtasi per 35 paras įveikti dešimt šalių, sustodami 37 stotelėse.

Anksčiau buvo pranešta, kad vienas iš skrydyje dalyvaujančių lėktuvų, 72-ejų metų brito Maurice'o Kirko (Moriso Kerko) pilotuojamas 1943 metų „Piper Cub“ lėktuvas, dingo, išskridęs į Gambelą iš ad Damazino Sudane.

Pirmadienį buvo pradėta dingusio piloto iš Bristolio paieškos operacija.

Vėliau piloto sūnus Charlesas Kirkas (Čarlzas Kerkas) sakė sulaukęs pranešimo, kad jo tėvas buvo rastas gyvas ir vėl tęsia savo skrydį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių