ES – apie įvykius Kursko srityje: Ukraina kariauja teisėtą gynybinį karą

  • Teksto dydis:

Kariaudama savo gynybinį karą prieš neteisėtą Rusijos agresiją, Ukraina turi teisę smogti priešui ten, kur mano esant reikalinga, įskaitant jo teritoriją.

Tai ketvirtadienį Briuselyje per spaudos konferenciją pareiškė ES atstovas spaudai Peteris Stano, praneša „Ukrinform“ korespondentas.

„Mes manome, kad Ukraina kariauja teisėtą gynybinį karą prieš neteisėtą agresiją, ir, remdamasi šia pagrįsta teise gintis, Ukraina turi teisę smogti priešui ten, kur ji mano esant reikalinga, net tik savo, bet ir priešo teritorijoje“, – sakė P. Stano, paklaustas, ar Ukrainos gynybos pajėgų puolamoji operacija Kursko srityje laikoma pagrįstos ukrainiečių teisės gintis dalimi.

ES atstovas pabrėžė, kad Europos Sąjungos pozicija dėl agresyvaus Rusijos karo prieš Ukrainą nesikeičia – Bendrija visiškai remia Ukrainą, įgyvendinančią savo pagrįstą teisę gintis.

„Mūsų principinė ir bendra pozicija yra tokia: Ukraina patyrė neteisėtą agresiją. Todėl Ukraina kariauja teisėtą gynybinį karą. Pagal tarptautinę teisę Ukraina turi teisę gintis, o ši teisė apima ir smūgius priešui jo teritorijoje“, – pridūrė P. Stano.

Kaip pranešė „Ukrinform“, anksčiau JAV valstybės departamentas, komentuodamas įvykius Kursko srityje, pareiškė, kad Ukraina pati priima sprendimus dėl karo veiksmų.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeKurskaspuolimasEuropos Sąjunga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių