EP ragina kirsti Rusijai per dujotiekio projektą

Europos Parlamentas (EP) griežtai smerkia pasikėsinimą nužudyti Aleksejų Navalną cheminiu ginklu ir prašo nedelsiant pradėti tarptautinį tyrimą.

Europarlamentarai pažymi, kad pasikėsinimas nužudyti A. Navalną buvo dar vienas bandymas nutildyti jį ir kitus opozicijos veikėjus, taip pat atgrasyti opoziciją nuo įtakos vietos ir regioniniams rinkimams. Jų įsitikinimu, šis atvejis yra dalis platesnės Rusijos represinės vidaus politikos ir agresyvių jos veiksmų visame pasaulyje.

EP pabrėžia, kad cheminio ginklo naudojimas bet kokiomis aplinkybėmis yra smerktinas nusikaltimas pagal tarptautinę teisę, ir prašo pradėti tarptautinį tyrimą. Parlamentas ragina Rusiją visapusiškai bendradarbiauti su Cheminio ginklo uždraudimo organizacija ir patraukti atsakomybėn su nusikaltimu susijusius asmenis.

Europarlamentarai reikalauja, kad ES kuo greičiau sudarytų Rusijai taikytinų plataus užmojo ribojamųjų priemonių sąrašą ir sugriežtintų jau taikomas sankcijas, įskaitant tokias, kurios leistų remiantis A. Navalno fondo informacija įšaldyti korumpuotų asmenų turtą ES.

Parlamentas ragina skubiai iš naujo įvertinti ES ir Rusijos santykius, izoliuoti Rusiją tarptautiniuose forumuose, taip pat kuo skubiau priimti vadinamąjį Magnckio aktą, kurį būtų galima taikyti tiek asmenims, tiek konkretiems Rusijos sektoriams. Europarlamentarai įsitikinę, kad ES valstybės turi laikytis vieningos pozicijos Rusijos atžvilgiu dvišaliuose ir daugiašaliuose susitikimuose. EP taip pat ragina sustabdyti projektą „Nord Stream 2“.

Kartu europarlamentarai ragina ES Tarybą priimti strategiją, skirtą Rusijos disidentams, nevyriausybinėms ir pilietinėms organizacijoms bei nepriklausomai žiniasklaidai remti. Europarlamentarai siūlo sudaryti daugiau galimybių jauniems rusams studijuoti ES ir vienoje iš narių įsteigti tam skirtą universitetą. Jie taip pat siūlo Tarybai pradėti pasirengimą būsimiems santykiams su demokratine Rusija ir priimti tam skirtą strategiją.

Už šią EP rezoliuciją balsavo 532 EP nariai, prieš buvo 84, susilaikė 72.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ot idomu

ot idomu portretas
tai duju reikia rusams ar aurosajuzui? Jeigu ju nereikia ne hansui ne kitoms aurosajuzo salims zinoma ta prajekta reikia uzdaryti. Ten gi taip vadinamu vakaru saliu pilieciu privaciomis investicijomis ir dalimi Rusijos pinigu jis vykdomas. Tip, kad eilinis pilietis nenukentes. O gal geriausia pirkti dujas is amerikono? Tai tada ir Klaipedoje rudijanti gelda lytuviams pravers?

antanas

antanas portretas
žiurek kad tavo kelnese neatsirastu tie kazokai

Anonimas

Anonimas portretas
Šitie nuprotėję šūdžiai ko gero sulauks rusų kazokų Briuselyje, kaip jau yra buvę Paryžiuj ir Berlyne. ...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių