Energetikos operatorius: dėl rusų karių smūgių visuose Ukrainos regionuose bus išjungta elektra

  • Teksto dydis:

Ukrainiečių nacionalinė energetikos bendrovė „Ukrenergo“ pirmadienį perspėjo, kad visoje Ukrainoje, šaliai kovojant su naujos Rusijos atakų bangos padariniais, bus taikomi avariniai elektros energijos tiekimo nutraukimai.

„Dėl apšaudymo padarinių... siekiant išlaikyti pusiausvyrą tarp elektros energijos gamybos ir vartojimo, visuose Ukrainos regionuose bus įvestas avarinio išjungimo režimas“, – sakoma „Ukrenergo“ pranešime „Telegram“.

„Pirmiausia elektros energija bus tiekiama ypatingos svarbos infrastruktūros objektams“, – priduriama jame.

„Padėtis sudėtinga, bet kontroliuojama“, – sakė operatorius po to, kai Kyjivo pajėgos paskelbė sunaikinusios daugiau kaip 60 iš 70 Maskvos paleistų raketų.

Vis dėlto „kai kurios elektrinės tam tikrą laiką negalės dirbti visu pajėgumu“, nurodė „Ukrenergo“.

„Kartu su per ateinančias 24 valandas sustiprėsiančia šalna tai lems elektros energijos deficitą sistemoje“, – teigiama pranešime.

Bendrovė informavo, kad vyksta neatidėliotini remonto darbai.

Pirmadienį Rusijos kariuomenė pripažino, kad „masiškai atakavo Ukrainos karines valdymo sistemas ir su jomis susijusius gynybos, ryšių, energetikos ir karinius objektus“.

Rusija, patyrusi žeminančių pralaimėjimų per didžiausią ginkluotą konfliktą Europoje nuo Antrojo pasaulinio karo laikų, spalį pradėjo atakuoti Ukrainos energetikos infrastruktūrą, sukeldama plataus masto elektros energijos tiekimo sutrikimus.

Penktadienį Rusijos lyderis Vladimiras Putinas pareiškė, kad Maskvos smūgiai ukrainiečių infrastruktūrai yra „neišvengiami“.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeelektraUkrainos regionaielektros tiekimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių