E. Musko žodžiai sukėlė skandalą: pasiūlė pripažinti Krymą Rusijai

Amerikiečių milijardierius, „SpaceX“ vadovas Elonas Muskas pasiūlė užbaigti Rusijos ir Ukrainos karą, atiduodant dalį Ukrainos teritorijos Rusijai, rašo UNIAN.

E. Muskas paklausė savo „Twitter“ sekėjų, kokią jie mato karo pabaigą.

Jis pats tvirtino manantis, kad taika gali būti pasiekta Ukrainai atsisakius Krymo, kurį, anot jo, „per klaidą“ Ukrainai buvo perdavęs N. Chruščiovas. 

„Labai tikėtina, kad galiausiai taip ir bus – tik klausimas, kiek žmonių prieš tai mirs. Taip pat verta paminėti, kad branduolinis karas yra galimas, nors ir mažai tikėtinas šio konflikto rezultatas“, – pridūrė amerikietis. 

Tūkstančiai vartotojų negalėjo suvaldyti savo emocijų. Po įrašu jie pasakė E. Muskui viską, ką galvoja apie tokį taikos pasiūlymą. Net vyresnysis JAV Kongreso patarėjas Paulas Massaro rašė: „Ukraina išlaisvina visą savo suverenią teritoriją. Rusija dekolonizuoja, demilitarizuoja ir denuklearizuoja“. Jo atsakymas sulaukė net daugiau patiktukų nei E. Musko įrašas.

Apsižodžiavo su V. Zelenskiu

E. Muskas dėl savo kontroversiškų idėjų įsivėlė į kivirčą su Ukrainos pareigūnais, įskaitant prezidentą Volodymyrą Zelenskį.

Į E. Musko apklausą sureagavęs V. Zelesnkis atsakė savo „Twitter“ apklausa: klausė, „kuris @elonmusk tau patinka labiau?“, su parinktimis: „Tas, kuris palaiko Ukrainą“ ir „Tas, kuris palaiko Rusiją“.

Ukrainos ambasadorius Vokietijoje Andrijus Melnykas davė tiesmuką atsakymą: „Mano labai diplomatiškas atsakymas (Muskui) yra pradingti.“

V. Zelenskio padėjėjas Mychailo Podoliakas pasiūlė „geresnį taikos planą“, pagal kurį Ukraina atsiimtų savo teritorijas, įskaitant Krymą, Rusija būtų demilitarizuota ir denuklearizuota, o „karo nusikaltėliai“ stotų prieš tarptautinį tribunolą.

E. Musko pozicija dėl karo Ukrainoje

E. Muskas iš esmės palaiko Ukrainą Rusijos agresijos akivaizdoje. Tą įrodo jo sprendimas aprūpinti Ukrainos kariuomenę „Starlink“ palydovais.

Šiuo metu „Starlink“ Ukrainoje naudojami ne tik bendrauti su apgultais miestais, bet ir valdyti artileriją bei mėtyti bombas į įsibrovėlių pozicijas.


Šiame straipsnyje: Elonas MuskasKrymaskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių