Per dujų sprogimą Uzbekistane žuvo mažiausiai penki žmonės

Uzbekistane pirmadienį per dujų sprogimą bute žuvo mažiausiai penki žmonės, pranešė pareigūnai.

Nelaimė nutiko šalies gyventojams, susidūrusiems su didele energetikos krize, griebiantis savadarbių šilumos šaltinių.

Dėl dujų ir elektros energijos trūkumo Vidurinės Azijos šalyje šį mėnesį, Uzbekistanui fiksuojant istoriškai žemą oro temperatūrą, buvo atleista daug aukšto rango pareigūnų.

Išteklių turtingą buvusią sovietinę šalį vargina senstanti energetikos infrastruktūra, todėl nuolat kyla gyvybių pareikalaujančių incidentų.

Nepaprastųjų situacijų ministerija pranešė, kad sprogimas sekmadienį nugriaudėjo keturių aukštų pastate Nukuso mieste, kuris yra autonominio Karakalpakstano regiono administracinis centras. Šiame regione praėjusią vasarą vyko kruvini protestai dėl apsisprendimo teisės.

Ministerija pranešė, kad gelbėtojai iš griuvėsių ištraukė penkis kūnus, o sužeista penkerių metų mergaitė išvežta į ligoninę.

Sprogimą sukėlė „oro ir dujų mišinys“ viršutiniame aukšte esančiame bute, priduriama pranešime.

Skurdus Karakalpakstano regionas užima daugiau nei trečdalį Uzbekistano teritorijos, tačiau jame gyvena vos du milijonai žmonių.

Valstybinės statistikos duomenimis, pernai Uzbekistane, daugiausiai gyventojų – apie 35 mln. – turinčioje Vidurinės Azijos šalyje, nuo apsinuodijimo anglies monoksidu mirė apie 150 žmonių.

Šį mėnesį sostinėje Taškente temperatūra siekė apie -20 laipsnių Celsijaus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ogi

ogi portretas
u spec t diversija kaip ir visur ===
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių