D. Trumpas pripažintas kaltu dėl visų 34 kaltinimų baudžiamojoje byloje

  • Teksto dydis:

Niujorko prisiekusieji ketvirtadienį pripažino Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) kaltę dėl visų jam pateiktų kaltinimų byloje dėl mokėjimų už tylą.

Taip jis tapo pirmuoju baudžiamąja tvarka nuteistu buvusiu JAV prezidentu likus vos penkiems mėnesiams iki rinkimų, kuriuose sieks išsikovoti sugrįžimą į Baltuosius rūmus.

Pirmasis JAV eksprezidento baudžiamosios bylos procesas baigėsi tuo, kad 77-erių D. Trumpas buvo pripažintas kaltu dėl kiekvieno iš 34 kaltinimų klastojus verslo dokumentus, kad nusipirktų suaugusiųjų filmų žvaigždės Stormy Daniels (Stormi Daniels) tylą dėl jųdviejų 2006 metais galimai turėto romano. Jei būtų iškilusi į viešumą, ši istorija galėjo pakenkti jo 2016-ųjų prezidento rinkimų kampanijai.

Be S. Daniels, pagrindinis prokuratūros iškviestas liudytojas buvo Michaelas Cohenas (Maiklas Koenas), buvęs D. Trumpo advokatas. Jis teigė paruošęs 130 tūkst. dolerių (119,89 tūkst. eurų) mokėjimą už tylą, kad S. Daniels istorija neturėtų įtakos D. Trumpo galimybėms tapti JAV prezidentu.

M. Cohenas nuosprendį pavadino „svarbia atskaitomybės ir teisinės valstybės diena“.

Aš esu labai nekaltas žmogus, ir viskas gerai. Aš kovoju už mūsų šalį. Aš kovoju už mūsų konstituciją.

 

D. Trumpo advokatas Toddas Blanche'as (Todas Blanšas) sakė, kad nekilnojamojo turto magnatas apskųs apkaltinamąjį nuosprendį.

Kreipdamasis į žurnalistus lauke, D. Trumpas pavadino verdiktą gėdingu ir suklastotu. Jo teigimu, tikrąjį nuosprendį priims rinkėjai per lapkritį įvyksiančius prezidento rinkimus.

„Tai buvo suklastotas, gėdingas teismo procesas. Tikrąjį nuosprendį lapkričio 5 dieną paskelbs žmonės. Jie žino, kas čia įvyko, ir visi žino, kas čia įvyko“, – sakė D. Trumpas išeidamas iš teismo.

„Aš esu labai nekaltas žmogus, ir viskas gerai. Aš kovoju už mūsų šalį. Aš kovoju už mūsų konstituciją“, – kalbėjo jis.

Netrukus po nuosprendžio paskelbimo D. Trumpo komanda paskelbė lėšų rinkimo kampaniją, pavadintą „Aš esu politinis kalinys!“.

Dėl šio nuosprendžio Jungtinės Valstijos atsidūrė dar nepažįstamoje politinėje teritorijoje.

Tačiau tai neužkerta kelio D. Trumpui toliau kandidatuoti į prezidento postą.

Prokurorai kol kas nekomentuoja, ar prašys teisėjo skirti laisvės atėmimo bausmę. Teisėjas Juanas Merchanas (Chuanas Merčanas) sakė, kad nuosprendis oficialiai bus paskelbtas liepos 11 dieną.

Prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) kampanija išplatino pareiškimą, kuriame teigiama, kad teismas parodė, jog niekas nėra aukščiau įstatymo. Jame priduriama, kad „grėsmė, kurią Trumpas kelia mūsų demokratijai, dar niekada nebuvo tokia didelė“.

Be bylos Niujorke D. Trumpui Vašingtone ir Džordžijoje yra pareikšti kaltinimai dėl sąmokslo siekiant panaikinti 2020 metų rinkimų rezultatus.

Jam taip pat pateikti kaltinimai Floridoje dėl įtariamo netinkamo įslaptintų dokumentų tvarkymo po to, kai jis paliko Baltuosius rūmus.

Nesitikima, kad kuris nors iš šių procesų įvyks prieš rinkimus lapkritį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tauta

Tauta  portretas
Kad pas mus taip būtų ne įtakojama teisę visų narcizų ir ne tik

Anonimas

Anonimas portretas
nieko baisaus lietuvoje seimo nari kalėjiman pasodyno o jis sėdi tiurmoj ir juokdamas dyrba ,tur būt nei vienoj pasaulio šaly tokio bardako nėra.kad seimo nari penėtu saugotu gyventu už mokesčių mokėtoju pinigus .

burliokų išgamos vis nerimsta

burliokų išgamos vis nerimsta portretas
kokiais balsais losit kai kremliniai orkai gėdingai praloš karą o pats putinas bus pakartas už mažų kiaušiukų
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių