Čekija pabėgėliams iš Ukrainos išdavė daugiau kaip 250 tūkst. vizų

Čekijos valdžia nuo Rusijos agresijos prieš Ukrainą pradžios išdavė pabėgėliams iš šios šalies 251 713 specialiųjų vizų, suteikiančių teisę gauti prieglobstį. Tai penktadienį savo tinklalapyje pranešė Čekijos vidaus reikalų ministerija.

Ketvirtadienį šalyje buvo išduotos 2 909 tokios vizos. Jas taip pat gali gauti Ukrainoje gyvenantys trečiųjų šalių piliečiai, kuriuos karas privertė ieškoti prieglobsčio užsienyje.

Čekijos užsieniečių reikalų policija nuo vasario 24 d. oficialiai užregistravo 139 166 pabėgėlius iš Ukrainos.

Daugiausia pabėgėlių iš Ukrainos yra Prahoje. Čekijos sostinėje užregistruota daugiau kaip 60 tūkst. žmonių, palikusių Ukrainą nuo vasario pabaigos. Čekijoje iš viso yra daugiau kaip 300 tūkst. pabėgėlių iš Ukrainos. Daugelis jų kol kas nėra oficialiai užregistruoti. Jie rado prieglobstį pas šalyje gyvenančius draugus ir gimines.

Čekijoje beveik pusę pabėgėlių iš Ukrainos sudaro vaikai. Keturi penktadaliai suaugusių pabėgėlių – moterys. Čekijos VRM prognozuoja, kad pabėgėlių skaičius šalyje  gali išaugti iki 550 tūkst., jeigu artimiausiu metu padėtis Ukrainoje nepagerės.

Vasario 24 d. Rusija pradėjo tarptautinės bendruomenės smerkiamą karinį įsiveržimą į Ukrainą. Jos pajėgos atakuoja ir civilinius objektus. Vakarų šalys, reaguodamos į agresiją, paskelbė Rusijai labai griežtas sankcijas ir teikia ekonominę bei karinę paramą Ukrainai.


Šiame straipsnyje: ČekijaUkrainos pabėgėliaipabėgėliai iš UkrainosUkrainakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių