Čekija dėl kapavietės Iziume ragina įkurti karo nusikaltimų tribunolą

Čekija, šį pusmetį pirmininkaujanti Europos Sąjungai, šeštadienį paragino įkurti tarptautinį karo nusikaltimų Ukrainoje tribunolą.

Pareiškimas pasirodė Ukrainoje netoli išvaduoto Iziumo miesto aptikus naują masinę kapavietę – maždaug 450 kapų. Dauguma ten ekshumuotų palaikų yra su kankinimo žymėmis.

„XXI amžiuje tokios atakos prieš civilius gyventojus yra neįtikimos ir atstumiančios“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė čekų užsienio reikalų ministras Janas Lipavsky (Janas Lipavskis).

„Negalime to nepastebėti. Pasisakome už bausmę visiems karo nusikaltėliams, – sakė jis. – Raginu skubiai įsteigti specialų tarptautinį tribunolą.“

Pasak tyrėjų, masinėje kapavietėje, kuri yra neseniai iš rusų pajėgų atkovotoje Ukrainos teritorijoje, rasta lavonų su už nugaros surištomis rankomis. Taip pat rasta vaikų lavonų.

Buvusi komunistinė Čekija, kuri dabar yra ES ir NATO narė, Rusijai vasario 24 dieną užpuolus Ukrainą priėmė maždaug 400 tūkst. ukrainiečių pabėgėlių ir suteikė Kyjivui karinės pagalbos už maždaug 150 mln. eurų.


Šiame straipsnyje: Masinė kapavietėIziumasČekijakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių