Buvusiam kino magnatui – nauji kaltinimai seksualine prievarta ir žaginimu: gresia 140 metų kalėjimo

  • Teksto dydis:

Jau kalinčiam Holivudo kino prodiuseriui Harvey Weinsteinui – nauji kaltinimai seksualine prievarta ir žaginimu 2004–2013 m. Viena iš kaltintojų – dokumentinių filmų kūrėja ir aktorė Jennifer Siebel Newsom. Kitų moterų tapatybė slepiama. Pirmoji liudyti prieš teismą stojo esą per Los Andželo kino festivalį H.Weinsteiną į viešbučio kambarį įsileidusi aktorė ir modelis.

„Taip pat yra aktorė iš Italijos. Ji iš tikrųjų kalba rusiškai, tai jos gimtoji kalba. Tačiau tuo metu, kai tariamai ją užpuolė H.Weinsteinas, ji gyveno ir dirbo Italijoje. Kai ji liudijo pirmą kartą, tiesiog palūžo, verkė ir teismas turėjo būti atidėtas. Dabar ji buvo labiau susikaupusi, retkarčiais verkė, bet atrodė, kad daug geriau laikosi“, – sekė teismo procesą Andrew Daltonas.

Moteris teigė, kad H. Weinsteinas ją išprievartavo 2013 m.

„Ji sakė neįsivaizduojanti, kaip H. Weinsteinas gavo jos kambario numerį ir rado kelią pas ją. Tuo metu ji nelabai gerai kalbėjo angliškai. Ji sakė, kad vis galvojo, nuolat savęs klausė, ar ką nors sakė, darė, kad tarp jų gali kažkas nutikti. Nes jis elgėsi seksualiai ir agresyviai. Ji sakė, kad daugybę metų ji jautė tarsi kaltę. Taigi, ji davė parodymus apie tai, kad jis privertė ją užsiimti oraliniu seksu savo viešbučio kambaryje, vėliau ją išprievartavo“, – toliau pasakojo A.Dalton.

 

 

Naujoje byloje H. Weinsteiną kaltina penkios moterys. Teigiama, kad liudininkų – per 200. Nors sąrašas ne viešas, paaiškėjo, kad vienas iš galimų liudininkų – aktorius ir režisierius Melas Gibsonas. Jis esą vienos iš nukentėjusiųjų draugas.

Jeigu teismas H. Weinsteiną pripažintų kaltu, jam iš viso grėstų 140 metų kalėjimo. 2020 m. Amerikos teismas dėl seksualinės prievartos ir išžaginimo nuteisė H. Weinsteiną kalėti 23-ejus metus. Šis verdiktas tapo istorinis judėjimui #Metoo. Nederamu seksualiniu elgesiu buvusį kino magnatą apkaltino daugiau nei 100 moterų. Įskaitant aktores Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Uma Thurman ir Selma Hayek.



NAUJAUSI KOMENTARAI

teisejas

teisejas portretas
gresia panasiai kiek landzbergiuj...

Oho,net 100 "išprievartavo",

Oho,net 100 "išprievartavo", portretas
net Jolie,Patrow...visą Holiwudą išp..so,cha.,cha ..tai bent!!Tokiu briedu gali patikėti tik visiškas idiotas....

tik

tik portretas
matomai nuo jaunu pisiu tapo nemirtingas jei gavo 140m o jei i kamera dar atsius keksiu tai dar pratrauks 140m ???===
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių