Berlyne aidi protestai: žmonės piktinasi dėl koronaviruso įvestų apribojimų

  • Teksto dydis:

Berlyne šeštadienį tūkstančiai žmonių susirinko protestuoti prieš ribojančiąsias priemones, įvestas siekiant sustabdyti koronavirusinės infekcijos plitimą, skelbdami „pandemijos pabaigą“ tuo metu, kai institucijos nerimauja dėl naujų užkrato atvejų skaičiaus augimo.

Minia švilpiančių ir skanduojančių žmonių, iš kurių vos keli dėvėjo kaukes, žygiavo per Berlyno centrą nuo Brandenburgo vartų bulvaru, besidriekiančiu per Tirgarteno parką.

Protestuotojai nešėsi savo pačių padarytus plakatus su šūkiais: „Korona, netikras aliarmas“, „Esame verčiami dėvėti antsnukius“, „Natūrali gynyba, o ne skiepijimas“ ir „Nutraukite paniką dėl koronaviruso – grąžinkite pagrindines teises“.

Protestuotojai skandavo: „Mes čia, mes išsakome savo nuomonę, nes mūsų laisvė buvo atimta“.

Demonstracija, pavadinta „Pandemijos pabaiga – laisvės diena“, buvo planuojama ne vieną savaitę ir pritraukė žmones iš įvairių Vokietijos vietų.

Tuo tarpu policija garsiakalbiais ragino susirinkusiuosius laikytis saugaus atstumo taisyklių ir dėvėti kaukes.

Ankstesni protestai prieš apribojimus Vokietijoje pritraukė daugybę dalyvių, įskaitant sąmokslo teoretikus ir dešiniųjų pažiūrų populistus.

Esame verčiami dėvėti antsnukius.

Manoma, kad Vokietijai gana sėkmingai pavyko suvaldyti koronaviruso protrūkį, o mirčių skaičius šalyje – šeštadienio duomenimis, šiek tiek daugiau nei 9 150 – buvo mažesnis nei panašiuose kraštuose. Tuo tarpu užsikrėtusiųjų skaičius pasiekė 210 670.

Vokietijos vyriausybė nuo balandžio pabaigos ėmė švelninti ribojančiąsias priemones, tačiau vis dar galioja socialinio atsiribojimo taisyklės, kaip ir reikalavimas dėvėti kaukes viešajame transporte ir parduotuvėse.

Pareigūnai perspėjo gyventojus neatsipalaiduoti, nes pastarosiomis savaitėmis ėmė augti naujų užkrato atvejų skaičius.

Šią savaitę institucijos paprašė vokiečių laikytis atstumo ir dėvėti kaukes, o sunerimus dėl įvežtinių atvejų, į šalį atvykstantiems žmonėms siūloma nemokama galimybė išsitirti.

Vokietijos nacionalinis ligos kontrolės centras penktadienį užregistravo 955 užkrato naujus atvejus – tai yra didelis skaičius pagal naujausius standartus, kuris parodė augimo tendenciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Onanimui

Onanimui portretas
Ten šiltos žiemos

Ir mūsų

Ir mūsų portretas
laisvė buvo atimta. Ir žmonės nešioja apynasrius tik dėl to, kad neturi tiek pinigų, kad mokėtų baudas.

o

o portretas
didziausias doiciu /vyrusas/ tai stasy palikimas merkel su visa putinskaja hebra?...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių