Baltarusijos opozicionierius P. Latuško reikalauja griežtesnių sankcijų A. Lukašenkai

Aukštas Baltarusijos opozicijos atstovas paragino Vakarus dėl Ukrainos karo sugriežtinti sankcijas diktatoriui Aliaksandrui Lukašenkai. „A. Lukašenka nusipelno gerokai daugiau globalios paniekos, nei jos sulaukia“, - rašė Pavelas Latuško trečiadienį laikraštyje „The New European“. Baltarusijos diktatorius esą yra ne tik „kamuolys“ Rusijos prezidento Vladimiro Putino rankose, bet ir „svarbus žaidėjas“.

„Vakarai turi tai suprasti ir atitinkamai veikti, – reikalavo P. Latuško, gyvenantis išeivijoje Lenkijoje. – Abu šie monstrai turi būti patraukti atsakomybėn“. Atvirame laiške opozicionierius ragino Vakarų šalių vyriausybes įvesti Baltarusijai tokias pat sankcijas, kaip Rusijai.

JAV ir ES neseniai pratęsė jau kurį laiką Baltarusijai taikomas sankcijas ir įvedė naujų, tačiau jos daug švelnesnės nei baudžiamosios priemonės Rusijai, kuri ekonomiškai praktiškai atkirsta nuo Vakarų rinkų.

A. Lukašenka kaltinamas, kad leido Rusijos daliniams iš savo teritorijos pulti Ukrainą. Apie tiesioginį baltarusių pajėgų dalyvavimą kare kaimyninėje šalyje šiuo metu nėra žinoma. A. Lukašenka užsienio smarkiai kritikuojamas ir dėl opozicijos persekiojimo savo šalyje.


Šiame straipsnyje: Aliaksandras Lukašenkasankcijoskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių