Bachmute kariaujantis lietuvis: mes esame čia ir ginsime miestą

  • Teksto dydis:

Vaizdai iš Bachmuto apylinkių. Čia dabar verda intensyviausios kovos. Okupantų išplatintame įraše rusų samdinių grupuotės „Wagner“ lyderis pranešė, kad jo kariai užėmė kaimą, esantį už kelių kilometrų nuo Bachmuto, praneša LNK.

Kovoti su priešu ukrainiečiams padeda ir lietuviai. Daugybė vyrų savo noru prisidėjo prie Ukrainos tarptautinio legiono. Vienas iš jų siunčia linkėjimų iš Bachmuto: „Miestas kontroliuojamas mūsų, t. y. Ukrainos kariuomenės. Kovos vyksta. Situacija, kad ir kokia ji sunki, tačiau yra kontroliuojama. Mes esame čia, miesto nepaliekame. Mes miestą ginsime. Šlovė Ukrainai! Šlovė Lietuvai!“

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Deja, vienam lietuviui priešo ugnies išvengti nepavyko. Portalo 15min.lt duomenimis, karys sunkiai sužeistas per sprogimą, jam nustatyti skeveldriniai sužalojimai ir kojų lūžiai. Vyras pervežtas iš karo lauko į regiono ligoninę.

„Šiuo metu yra mūsų Lietuvos pilietis Dnipro ligoninėje ir ruošiamas pargabenimui į Lietuvą“, – sakė Lietuvos ambasadorius Ukrainoje Valdemaras Sarapinas.

Pranešama, kad lietuvio būklė stabili.

„Tai yra mūsų pilietis ir ambasada pasirengusi padėti, kiek galėsime ir kiek bus poreikis. Ar tvarkant dokumentus, ar gabenant. Gabenant lyg kol kas nereikia ambasados pagalbos, medikai tuo pasirūpins“, – toliau dėstė V. Sarapinas.

Spalį taip pat pranešta apie sužeistą lietuvį. Tąkart – Charkivo srityje.

Ukrainos gynybos ministras paskelbė, kad Ukraina sustabdė Rusijos dominavimą Juodojoje jūroje. Esą šiuo metu Ukrainos kariuomenėje naudojamos „Harpoon“ laivinės raketos, todėl okupantai neturi jokių galimybių priartėti prie Odesos iš jūros pusės.

Pasak Oleksejaus Reznikovo, sausuma Rusijai nepavyko užimti Odesos. Šiuo metu jos pajėgos nustumtos į rytinį Dniepro upės krantą, kur sunaikinti tiltai jau savaime yra galintas apsauginis natūralus barjeras.

Ukrainos prezidentas toliau valo šalį nuo kolaborantų. Atleido aukšto rango saugumo pareigūną.

Situacija, kad ir kokia ji sunki, tačiau yra kontroliuojama.

„Per šias savaites išgirdote apie tam tikrus tyrimus ir sulaikymus. Ukrainos saugumas, Tyrimų biuras, Generalinė prokuratūra pasiekė gerų rezultatų ieškant tų, kurie dirba agresoriui. Valstybė toliau modernizuos institucijas, jų vykdomus procesus ir procedūras“, – per transliaciją sakė Volodymyras Zelenskis.

Ukrainos duomenimis, vasarį šalyje žūsta daugiausia Rusijos karių nuo karo pradžios. Net ir patys okupantai kelia į internetą vaizdus ir skundžiasi nuostoliais.

„Ten tolumoje guli kūnas, dar vienas tankas. Einant toliau vaizdas toks pats. Taip ir gyvename. O per televizorių viskas visada gerai – mes geriausi.

Rusams, regis, tikrieji nuostoliai dar tik ateityje. Ukrainiečiai pademonstravo pirmąjį savo gamybos drono kamikadzės bandymą.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeBachmutaslietuvis karysLNK turinys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių