„Azov“ kreipėsi į V. Putiną: jums bus įvykdyta mirties bausmė

  • Teksto dydis:

Laikinai einantis „Azov“ pulko vado pareigas majoras Nikita Nadtočijus įrašė vaizdo žinutę apie Ukrainos karo belaisvių žudynes Olenivkoje.

Vaizdo įraše, paskelbtame „Azov“ puslapiuose socialiniuose tinkluose, N. Nadtočijus pabrėžė, kad rusų kariai melavo apie esą Ukrainos kariuomenės įvykdytą ataką, o vėliau savo nusikaltimą Olenivkoje patvirtino Rusijos ambasados ​​Jungtinėje Karalystėje pareiškimu apie būtinybę įvykdyti egzekuciją „Azov“ kariams.

N. Nadtočijus rusų kalba kreipėsi į Rusijos diktatorių.

„Jums patiems bus įvykdyta mirties bausmė kartu su jūsų šakalais ir ambasadomis. Viskas, kaip jums patinka – su visais pažymėjimais ir antspaudais, tarptautinio tribunolo sprendimu. Barbariška imperija bus sunaikinta“, – sakė jis.

 

 

N. Nadtočijus atkreipė dėmesį į bausmės neišvengiamumą tiems, kurie dalyvavo šiame siaubingame nusikaltime.

„Olenivkos užpuolimą vertiname kaip viešą egzekuciją. Rusija tai įvykdė nebaudžiama. Jie pripratę, kad niekas jų nepatraukia atsakomybėn, net už karo įstatymų, taisyklių ir papročių pažeidimą. Mes, „Azov“, Ukraina ir visas civilizuotas pasaulis privalome priešintis, kad Rusija tai įsimintų kartą ir visiems laikams. Jau išsiaiškinome mūsų belaisvių egzekucijos vykdytojų ir organizatorių pavardes. Turime preliminarios informacijos, bet kol kas nenoriu jos įgarsinti. Rasime juos, kad ir kur jie būtų – okupuotose Ukrainos teritorijose, Rusijoje ar trečiosiose šalyse. Ukraina kaip valstybė užtikrins teisingą bausmę“, – sakė jis.

Apibendrindamas N. Nadtočijus pabrėžė: „Rusija manė, kad tai padarydami jie nužudė „Azov“. „Azov“ dabar yra visa šalis. Kiekvienas ukrainietis keršys už kiekvieną mūsų nukankintą ir mirusį brolį“.


Šiame straipsnyje: kreipėsi į PutinąVladimiras PutinasAzovkaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių