Austrijoje armijos atsargos pulkininkas įtariamas šnipinėjimu Rusijai

  • Teksto dydis:

Vienas Austrijos armijos atsargos pulkininkas, kaip įtariama, kelis dešimtmečius šnipinėjo Rusijai, penktadienį spaudos konferencijoje paskelbė šalies kancleris Sebastianas Kurzas (Sebastianas Kurcas).

Pasak S. Kurzo, manoma, kad šis pulkininkas bendradarbiauti su Rusijos žvalgyba pradėjo 10-e dešimtmetyje ir tai darė iki 2018-ųjų.

Užsienio reikalų ministrė Karin Kneissl (Karin Kneisl) dėl šio reikalo iškvietė Rusijos ambasadorių ir atšaukė būsimą kelionę į Rusiją, pridūrė kancleris.

„Žinoma, jei tokie atvejai pasitvirtina, ar tai būtų Nyderlanduose, ar Austrijoje, tai negali pagerinti santykių tarp Europos Sąjungos ir Rusijos“, – teigė S. Kurzas.

Jis užsiminė apie keturių rusų agentų išsiuntimą iš Nyderlandų šių metų balandį. Įtariama, kad jie planavo kibernetinę ataką prieš Hagoje įsikūrusios Cheminio ginklo uždraudimo organizacijos (OPCW) sistemas.

„Rusų šnipinėjimas Europoje yra nepriimtinas ir bus smerkiamas“, – pridūrė Austrijos kancleris.

Austrų gynybos ministras Mario Kunasekas (Marijus Kunasekas) per spaudos konferenciją sakė, kad apie įtariamą šnipą sužinota „prieš kelias savaites“, kai buvo gauta informacijos iš kitos Europos žvalgybos agentūros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kol čiulps Vašingtonui

Kol čiulps Vašingtonui portretas
nieko nesupras.

Rapolas

Rapolas portretas
Kada europiečiai supras, kas yra kas?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių