Australijos Viktorijos valstijoje 28 dienas nefiksuojama naujų COVID-19 atvejų

Nuo beveik 8 tūkst. aktyvių atvejų rugpjūtį ir daugiau kaip 800 mirčių Australijos pietrytinėje Viktorijos valstijoje iki koronaviruso eliminavimo – tai pasiekimas, kuris, anot vieno Melburno gydytojo, dar prieš tris mėnesius atrodė neįmanomas.

Penktadienį sueina keturios savaitės, kai valstijoje nebefiksuojama naujų koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejų. Per praėjusią parą testai koronavirusui nustatyti buvo atlikti 9 828 Viktorijos gyventojams.

Sveikatos apsaugos pareigūnai sako, kad 28 dienos be naujų COVID-19 atvejų reiškia, jog viruso bendruomenėje nebėra, turint galvoje, kad jau praėjo du inkubaciniai periodai po 14 dienų.

Rugpjūčio 11-ąją Viktorijoje buvo 7 880 aktyvių atvejų. Pirmadienį iš valstijos ligoninės buvo išrašytas paskutinis pasveikęs COVID-19 pacientas – tai reiškia, kad Viktorijoje neliko nė vieno aktyvaus atvejo.

Dėl naujos užsikrėtimų bangos Melburne buvo paskelbtas karantinas, komendanto valanda, įvesti suvaržymai kelionėms ir šeimų susibūrimams.

Viktorijos premjeras Danielis Andrewsas kelis pastaruosius mėnesius buvo aštriai kritikuojamas dėl įvestų griežtų taisyklių.

„Tai kelia daug jausmų. Mano išsilavinimas verčia mane atsargiai kalbėti tokius dalykus, kad jau pasiekėme finišą“, – australų nacionaliniam transliuotojui „Australian Broadcasting Corp“ (ABC) sakė Melburno gydytojas Stephenas Parnisas.

„Tačiau faktas, kad per maždaug tris mėnesius pasiekėme šį tašką, nors niekas neįsivaizdavo nieko panašaus“, – kalbėjo jis.

Australijoje nuo koronaviruso mirė 907 žmonės, iš jų 819 – Viktorijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Romas

Romas portretas
Niekas nesiregistruoja niekas ir neserga. Saunuoliai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių