Australija skirs 50 mln. dolerių Ukrainos gynybai remti ir 25 mln. humanitarinei pagalbai

Australija skirs 50 mln. JAV dolerių (44,7 mln. eurų) Ukrainos gynybai remti ir dar 25 mln. dolerių (22,3 mln. eurų) humanitarinei pagalbai, antradienį pranešė CNN.

Australijos ministras pirmininkas Scottas Morrisonas (Skotas Morisonas) per spaudos konferenciją pareiškė, kad letalinės ir neletalinės ginkluotės pagalbos pakete, skirtame padėti Ukrainai atremti ją užpuolusios Rusijos pajėgas, bus raketų.

Pasak jo, prieštankinių raketų naudojimas Ukrainos pajėgoms nepaprastai pasiteisino.

„Mes atsiliepiame į prezidento (Volodymyro) Zelenskio prašymą: jis pasakė, kad mums reikia amunicijos, o ne pavėžėjimo, ir būtent tai mes darome... mes suteiksime 50 mln. JAV dolerių Ukrainai paremti letaline ir neletaline (ginkluote)... kalbame apie raketas, kalbame apie amuniciją“, – sakė S. Morrisonas.

Dar 25 mln. JAV dolerių bus skirta humanitarinei paramai ir pagalbai tarptautinėms organizacijoms, patenkinti žmonių, bėgančių nuo smurto Ukrainoje, poreikius, nurodė jis.

Pastarasis pranešimas buvo paskelbtas Australijai jau ėmusis virtinės priemonių, kuriomis siekiama nubausti Rusiją už jos invaziją į Ukrainą, įskaitant asmenines sankcijas.


Šiame straipsnyje: Australijaparama Ukrainaikaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių