Per apsikeitimą belaisviais su Rusija namo grįžo 60 ukrainiečių

Ukraina įvykdė naują apsikeitimą belaisviais su Rusija ir grąžino namo dar 60 žmonių.

„Dar vienas sėkmingas apsikeitimas belaisviais. Simboliškai. Ginkluotųjų pajėgų dieną namo grįžta 60 ginkluotųjų pajėgų, Nacionalinės gvardijos ir Valstybinės pasienio apsaugos tarnybos karių – 58 vyrai ir dvi moterys, penkiolika karininkų ir 45 eiliniai bei seržantai“, – nurodė Ukrainos prezidento administracijos vadovas Andrijus Jermakas platformoje „Telegram“.

„Tai geriausia žinia šventės dieną, nes herojai turi būti gyvi. Mūsų ginkluotosios pajėgos, be kita ko, kovoja ir už tai – vyksta kova už gyvybę“, – pridūrė jis.

Be kita ko, namo grįžo dešimtys Mariupolio gynėjų.

„Šiandien paskelbtame „60-ies“ sąraše jų yra 34, iš jų keturiolika – „Azovstal“ [gynėjai]", – sakė A. Jermakas, paminėdamas ukrainiečių pasipriešinimo simboliu tapusią Mariupolio metalurgijos gamyklą.

„Yra sužeistųjų, kuriems bus suteikta visa reikiama pagalba Ukrainoje. Yra ir tokių, kurie buvo laikomi Rusijos teritorijoje, ir tokių, kurie buvo Olenivkoje“, – teigė A. Jermakas.

Liepos mėnesį po smūgių Kremliaus pajėgų kontroliuojamam Donecko srityje Olenivkoje esančiam kalėjimui žuvo dešimtys ukrainiečių karo belaisvių.

Po šių įvykių Maskva pareiškė, kad Ukraina esą smogė šiai įstaigai, siekdama atgrasyti savo karius, jeigu šie svarstytų pasiduoti. Tuo metu Kyjivas kaltina Rusiją įvykdžius karo nusikaltimą ir subombardavus vietą, kurioje buvo laikomi belaisviai, siekiant nuslėpti jų kankinimus ir žudymus.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojebelaisviaibelaisvių apsikeitimasgrįžo ukrainiečiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių