Anglijos visuomenei pavojingi lietuviai įkalinti ilgam

  • Teksto dydis:

Anglijos teismas skyrė griežtas bausmes dviem jauniems lietuviams, kurie pripažinti kaltais dėl dviejų parduotuvių ginkluoto apiplėšimo Kento grafystėje.

Balandžio pabaigoje už tai nuteisti Faustas Demidovas (30 m.) ir jo bendraamžis Vaidas Jankauskas.

Įrodyta, kad jie buvo įsivėlę į nedidelės parduotuvės apiplėšimą Stroode praėjusių metų vasario 21-osios vakare. Tuomet į ją įsiveržė kaukėti plėšikai, o vienas iš jų nukreipė į kasininko galvą ginklą bei pareikalavo pinigų.

Paėmę apie 200 svarų sterlingų jie spruko, prieš tai pardavėjui į veidą iš orinio ginklo šauta tris kartus, dėl to jis buvo gydomas ligoninėje. Tyrimo metu nustatyta, kad ginklu mojavęs plėšikas buvo F. Demidovas, nors jis savo kaltę neigė.

Nusikaltėliai iš įvykio vietos spruko automobiliais „Citroen“ ir BMW, kurie netrukus pastebėti degalinėje Gravesende. BMW vairavęs F. Demidovas buvo persirengęs, o kitą mašiną vairavo V. Jankauskas, kuris buvo su tais pačiais drabužiais. Jis, beje, Anglijoje neturėjo teisės vairuoti iki 2023 metų. Šis lietuvis savo rolės nusikaltime neneigė.

 

 

Po kelių valandų F. Demidovas sulaikytas Londone, jis nuo to laiko laikomas už grotų. V. Jankauskas savo namuose Gravesende sulaikytas po kelių dienų.

Savaitę prieš šį apiplėšimą F. Demidovas dalyvavo parduotuvės apiplėšime Dartforde. Ten jis irgi grasino pardavėjui ginklu, šovė juo į lubas, nutaikė jį į viduje buvusį lankytoją. Šis pistoletas taip pat buvo replika.

Woolwicho Karūnos teismas F. Demidovą pripažino kaltu dėl dviejų apiplėšimų, dviejų netikro ginklo laikymo epizodų ir pasikėsinimo sunkiai sužaloti žmogų. Už tai jam skirta 13 metų laisvės atėmimo bausmė.

V. Jankausko atžvilgiu byla išnagrinėta anksčiau, jam už apiplėšimą, ginklo kopijos laikymą nusikalstamiems tikslams, vairavimą be teisių ir be automobilio draudimo skirta 7 metų ir 9 mėnesių nelaisvės.

„Abu nusikaltėliai labai aiškiai yra pavojingi visuomenei, esu patenkintas, kad tai atspindi jiems skirtos bausmės“, – po nuosprendžio sakė Kento policijos atstovas Robas Sinclairas.

Iš viso tiriant šiuos nusikaltimus sulaikyti dar keturi įtariamieji, tačiau jie po apklausų paleisti į laisvę be kaltinimų.

Pirminis šaltinis: https://www.anglija.today/nusikaltimai-ir-nelaimes/anglijos-visuomenei-pavojingi-lietuviai-ikalinti-ilgam



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Faustai dėl 200 svarų šitiek gyvenimą susiknisai.

Anonimas

Anonimas portretas
nu pzdc Vaidai Vaidai, kur tu nuėjai...

Einasau

Einasau portretas
Kamuolinius tuoj paleis :D
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių