Aktyvistai: Baltarusijoje per sekmadienio protestus sulaikyta mažiausiai 12 žmonių

  • Teksto dydis:

Baltarusijoje sekmadienį per opozicijos protestus prieš prezidento Aliaksandro Lukašenkos perrinkimą dar vienai kadencijai sulaikyta mažiausiai 12 žmonių, sekmadienį pranešė žmogaus teisių organizacija „Viasna“.

„Minske ir kituose Baltarusijos miestuose vyksta tradicinės protesto akcijos. Pranešama apie tikslingus areštus skirtinguose Minsko rajonuose, taip pat Breste“, – sakoma „Vesna“ tinklalapio pranešime.

Demonstracijų dalyviai su baltai raudonai balta simbolika rinkosi į kolonas. Tikslų protestuotojų skaičių sunku įvertinti.

Šį savaitgalį Minske nebuvo atjungtas mobilusis internetas ir nebuvo uždaromos metropoliteno stotys.

Baltarusiją jau penktą mėnesį krečia masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas A. Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Opozicija ir Vakarų demokratijos šiuos rinkimus laiko suklastotais.

Protestuotojai reikalauja A. Lukašenkos atsistatydinimo, politinių kalinių paleidimo ir naujų rinkimų.

Baltarusijos opozicijos šalininkai į dangų paleido balionus

Šimtai žmonių Baltarusijoje atsiliepė į opozicijos raginimą paleisti į dangų balionus, taip siekiant pareikšti protestą prieš autoritarinį vadovą A. Lukašenką.

Maždaug 9.00 val. Grinvičo vidutiniu (11.00 val. Lietuvos) laiku sostinėje Minske į dangų pakilo raudoni ir balti helio dujų balionai. Tuo metu kiti protestuotojai žygiavo per gyvenamuosius rajonus, nešdami baltai raudonas opozicijos vėliavas.

Demokratinis judėjimas prašė žmonių paleisti į dangų balionus kaip savo nepasitenkinimo ženklą ir tvirtino, kad tam padaryti net nereikės išeiti iš namų.

„Užtenka praverti langą ir paleisti balioną“, – teigė judėjimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Štai kas darosi, kai durneliams nebereikia nei milžti karvių, nei šerti kiaulių. Belieka tik kvailioti, kurstomiems iš Vakarų .

Pasiūlymas racionalus. ....

Pasiūlymas racionalus. .... portretas
Galėtu Prezidentas Batka duoti kiekvienam po šluotą ir gatvės būtu švarios ir kažkokia nauda.....visvien tuščiai valkojasi......
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių