Vakarų Virdžinijoje nuo bėgių nulėkė naftos sąstatas, kilo didelis gaisras

  • Teksto dydis:

Daugiau negu 100 naftos cisternų sąstatas pirmadienį nulėkė nuo bėgių ir užsiliepsnojo Vakarų Virdžinijoje siaučiant pūgai, pranešė pareigūnai ir vietos gyventojai.

Per tą incidentą mažiausiai viena cisterna nusirito į upę, o dar bent 14 užsiliepsnojo. Didžiulės liepsnos iškilo į dešimčių metrų aukštį.

Pasak gyventojų, dalis sąstato rėžėsi į vieną namą. Dėl naftos, patekusios į upę, pareigūnai evakavo šimtus šeimų ir uždarė dvi vandens valymo įmones.

Praėjus devynioms valandoms po avarijos traukinys tebeliepsnojo, sakė valstijos visuomenės saugumo skyriaus atstovas Lawrence'as Messina (Lorensas Mesina), pridūręs, kad pareigūnai planuoja leisti toms cisternoms išdegti.

Davidas McClungas (Deividas Maklangas) pasakojo pajutęs vieno sprogimo kaitros bangą būdamas savo name už maždaug 800 metrų nuo incidento vietos.

„Buvo išties baisu. Atrodė, tarsi būtų sprogusi atominė bomba“, – sakė jis.

Vienam žmogui prireikė medikų pagalbos dėl įtariamo apsinuodijimo dūmais, bet apie kitus nukentėjusius žmones pranešimų nebuvo, sakoma bendrovės CSX, kuriai priklausė tas sąstatas, pranešime.

Ši avarija įvyko Vakarų Virdžinijoje siaučiant smarkiai pūgai, per kurią vietomis prisnigo 12,5 centimetro. Kol kas neaišku, ar pūga kaip nors susijusi su geležinkelio incidentu, įvykusiu apie 13 val. 20 min. (20 val. 20 min. Lietuvos) laiku lygumoje, už maždaug 50 km į pietryčius nuo Čarlstono.

Avarijos priežastis tiria federalinės geležinkelių ir pavojingų medžiagų priežiūros tarnybos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių