Šiaurės Korėjos armijos viršininkui įvykdyta mirties bausmė

  • Teksto dydis:

Šiaurės Korėjos armijos generalinio štabo viršininkui buvo įvykdyta mirties bausmė, trečiadienį paskelbė Pietų Korėjos žiniasklaida, o šis žingsnis pratęsia virtinę valymų ir aukšto rango pareigūnų egzekucijų, esą įvykdytų šalies lyderio Kim Jong Uno (Kim Čen Uno) įsakymu.

Korėjos liaudies armijos (KPA) generalinio štabo viršininkui Ri Yong Gilui (Li Jon Gilui) mirties bausmė buvo įvykdyta anksčiau šį mėnesį už politinės frakcijos įkūrimą ir korupciją, pranešė naujienų agentūra „Yonhap“, cituodama vieną šaltinį, susipažinusį su padėtimi Šiaurės Korėjoje.

Ri Yong Gilas dažnai būdavo matomas lydintis Kim Jong Uną, kai jaunasis lyderis lankydavosi įvairiuose šalies objektuose, bet jo vardas nebuvo paminėtas valstybinės žiniasklaidos pranešimuose apie pastarojo meto svarbius partijos susitikimus ir iškilmes dėl sekmadienį įvykdyto raketos paleidimo.

„Ši egzekucija ... leidžia manyti, kad Kim Jong Unas vis dar nesijaučia saugiai kontroliuojantis šalyje didelę įtaką turinčius kariškius, – „Yonhap“ citavo savo šaltinį. – Tai rodo, kad Kimo teroro valdymas tęsiasi.“

Nacionalinė žvalgybos tarnyba (NIS) Seule atsisakė komentuoti tą pranešimą.

Pernai gegužę NIS nurodė, kad Kim Jong Unas įsakė įvykdyti egzekuciją gynybos ministrui Hyon Yong Cholui (Hjon Jon Čholui), kuris esą buvo sušaudytas iš priešlėktuvinio kulkosvaidžio.

Pchenjanas niekada nepatvirtino Hyon Yong Cholo likimo, bet nuo to laiko to veikėjo niekas nematė ir negirdėjo. Kai kurie analitikai kelia prielaidą, kad jis galėjo būti pašalintas iš pareigų ir įkalintas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jukis

Jukis portretas
Geri metodai kova su korupcija.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių