Rusija neigia, kad jos karinis lėktuvas virš Švedijos vos nesusidūrė su keleiviniu

  • Teksto dydis:

Rusijos gynybos ministerija sekmadienį paneigė Švedijos kariškių pranešimą, kad rusų karinis lėktuvas šią savaitę virš Švedijos vos nesusidūrė su keleiviniu lėktuvu.

Rusijos gynybos ministerija neneigė, kad jos lėktuvas penktadienio incidento metu buvo tame rajone, bet sakė, kad jis buvo saugiu, daugiau kaip 70 km atstumu nuo keleivinio lėktuvo skrydžio trajektorijos.

Incidentas įvyko Baltijos regione didėjant susirūpinimui dėl Rusijos galią demonstruojančio elgesio ženklų, tarp kurių yra Rusijos lėktuvų skridimai prie pat kaimyninių šalių oro erdvės ar jos pažeidimai.

„Nebuvo sąlygų kokiam nors aviacijos incidentui ryšium su rusų kariškių lėktuvo skrydžiu penktadienį, gruodžio 12 dieną, tarptautinėje oro erdvėje virš Baltijos jūros“, – naujienų agentūrai TASS sakė Gynybos ministerijos atstovas Igoris Konašenkovas.

„Atstumas nuo keleivinio lėktuvo, kuris pakilo iš Kopenhagos, skrydžio trajektorijos buvo daugiau kaip 70 kilometrų“, – pridūrė jis.

Atstovas patvirtino Švedijos gynybos ministerijos pareiškimą, kad rusų lėktuvas skrido be atsakiklio – elektroninio identifikavimo prietaiso, dėl kurio jis būtų buvęs matomas to komercinio lėktuvo radiolokatoriaus ekrane.

Švedijos gynybos ministras Peteris Hultqvistas (Peteris Hultkvistas) skraidymą be atsakiklio pavadino „neatsakingu“.

Tačiau Rusijos kariškių atstovas atkirto, kad kariniai lėktuvai iš NATO šalių, skraidantys netoli Rusijos sienų, taip pat „visuomet“ išjungia atsakiklius.

„Tai nereiškia, kad Rusijos oro erdvės kontroliavimo priemonės jų nepastebi“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam cha cha

tam cha cha portretas
Maziau reikia samogono gerti,kada sedi rasyti

tam cha cha

tam cha cha portretas
Durnas tu durnas

cha cha cha

 cha cha cha portretas
Nieko naujo. Pasmardinusi fašistinė Putino klika visuomet aiškina, kad tai ne jos darbas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių