Įkaitų drama Prancūzijoje: nužudytas kunigas, užpuolikai nukauti

  • Teksto dydis:

Per kruviną išpuolį vienoje bažnyčioje netoli Prancūzijos šiaurinio Ruano miesto, kurio metu buvo bandoma paimti įkaitų, žuvo kunigas ir buvo nukauti abu užpuolikai, pranešė policijos šaltinis.

Įsiveržę į bažnyčią Prancūzijos šiauriniame miestelyje Sent Etjen diu Ruvrė peiliais ginkluoti vyrai nužudė kunigą perrėždami jam gerklę.

Kaimyninio Ruano miesto arkivyskupas Dominique'as Lebrunas (Dominikas Lebrenas) nurodė, kad užpuolikų auka tapo 84 metų dvasininkas Jacques'as Hamelis (Žakas Amelis).

Krokuvoje viešintis D. Lebrunas savo pranešime rašo: „Šaukiuosi Dievo kartu su visais geros valios žmonėmis. Ir raginu visus netikinčius susivienyti su šiuo šauksmu Katalikų Bažnyčia neturi kitų ginklų, tik maldą ir žmonių brolybę.“

D. Lebrunas paragino visus netikinčiuosius prisidėti prie tikinčiųjų ir „šauktis Dievo“.

„Katalikų Bažnyčia negali griebtis kitų ginklų, tik – maldos ir žmonių brolybės“, – sakoma jo pareiškime.

Kitas bažnyčioje buvęs žmogus buvo sunkiai sužeistas ir dabar kovoja dėl savo gyvybės, nurodė Vidaus reikalų ministerijos atstovas Pierre'as-Henry Brandet (Pjeras Anri Brandė).

Policija sugebėjo išgelbėti tris žmones, šturmuodama bažnyčią Sent Etjen diu Ruvrė miestelyje, nurodė P.-H.Brandet ir pridūrė žurnalistams, kad užpuolikai į maldos namus įžengė per rytines mišias.

Iš viso toje bažnyčioje, kai ji buvo užpulta, buvo penki žmonės, nurodė P.-H. Brandet.

Jis sakė, kad bažnyčią apsupo speciali žmonių pagrobimams parengta brigada BRI ir kad „du užpuolikai išėjo ir buvo nukauti policijos“.

„Tvirtino esantys iš „Daesh“

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as (Fransua Holandas) nurodė, kad bažnyčią atakavę užpuolikai „tvirtino esantys iš „Daesh“ – džihadistų judėjimo „Islamo valstybė (IS).

Ph. Hollande'as, atvykęs į atakos vietą Sent Etjen diu Ruvrė miestelyje, anksčiau paskelbtame pranešime pasmerkė šią „šlykščią teroristinę ataką“.

F. Hollande'as pareiškė, jog šis išpuolis – tai dar vienas ženklas, kad Prancūzija kariauja su IS, kuri prisiėmė atsakomybę dėl kelių šalyje įvykdytų atakų.

„Privalome vykdyti šį karą visomis mums prieinamomis priemonėmis“, – sakė prezidentas, kuris yra gimęs Ruane.

Jis išreiškė palaikymą visiems Prancūzijos katalikams, bet sakė, kad pastaroji ataka nukreipta prieš „visus prancūzus“.

Prancūzijos premjeras Manuelis Vallsas (Manuelis Valsas) savo ruožtu sakė esąs pasibaisėjęs tuo, ką pavadino „barbariška ataka prieš bažnyčią“, kurios metu buvo nužudytas kunigas.

„Visa Prancūzija ir visi katalikai yra sužeisti. Mes laikysimės kartu“, – parašė jis „Twitter“.

Į išpuolio vietą taip pat atvyko vidaus reikalų ministras Bernard'as Cazeneuve'as (Bernaras Kazenevas).

Islamo valstybės kariai

Grupuotė „Islamo valstybė“ (IS) antradienį pareiškė, kad du užpuolikai, įsiveržę į bažnyčią Prancūzijoje Sent Etjen diu Ruvrė miestelyje ir nužudę kunigą, buvo jos (IS) „kareiviai“, pranešė su IS susijusi naujienų agentūra.

„Normandijos bažnyčios atakos vykdytojai yra Islamo valstybės kareiviai, surengę ataką atsakydami į raginimus pulti kryžeivių koalicijos šalis“, – nurodė naujienų agentūra „Amaq“, remdamasi vienu „saugumo šaltiniu“.


Šiame straipsnyje: PrancūzijaĮkaitaibažnyčia

NAUJAUSI KOMENTARAI

Europa !!!

Europa !!! portretas
Gal jau metas veikti - musulmonai net melstis nebeleidžia. Užtenka aikčioti ir dalintis užuojautomis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių