Po britų nužudymo Tailande abejojama, ar saugios vien bikinius vilkinčios turistės

  • Teksto dydis:

Tailando premjeras ir karinis vadovas trečiadienį viešai suabejojo, ar vien bikiniais kūną prisidengusios turistės yra saugios šioje karalystėje, po dviejų britų nužudymo vienoje jos saloje, kurioje buvo rasti sudaužyti turistų kūnai.

Pareigūnai 24-erių Davido Millerio (Deivido Milerio) ir 23-jų Hannah'os Witheridge (Hanos Videridž) kūnus rado pirmadienį pietinėje Koh Tao saloje ir pradėjo žudikų paiešką. Nužudytųjų kūnai buvo atgabenti į Bankoką, kur trečiadienį buvo atlikta jų pomirtinė ekspertizė.

Kol kas dėl šio nusikaltimo niekas nesuimtas, nors pareigūnai apklausė kelis įtariamuosius, tarp kurių yra ir du britai, kurie, kaip manoma, keliavo su D.Milleriu, ir keletą darbininkų iš Mianmaro.

„Turistų saugumas visada kelia problemų. Jie galvoja, kad mūsų šalis yra graži ir saugi, todėl jie gali daryti ką nori, gali nešioti bikinius ir vaikščioti bet kur“, – Tailando ministras pirmininkas Prayutas Chan-O-Cha (Prajutas Čan-oča), kuris taip pat yra kariuomenės vadas, sakė vyriausybės pareigūnams.

Bet „ar jos gali būti saugios dėvėdamos bikinius... nebent būtų negražios“, sakė premjeras savo kalboje apie turistų saugumą, kuri buvo gyvai transliuojama per televiziją.
Prayuthas Chan-ocha, kuris atėjo į valdžią po gegužės 22 dienos kariškių įvykdyto perversmo, jau spėjo pagarsėti savo netikėtais pareiškimais.

Jo kalba priminė antradienį padarytą jo pareiškimą žurnalistams, kuriame jis iškėlė klausimų dėl nužudymo aukų ir kaltininkų elgesio.

Tailandas labai stengiasi, kad dar labiau nepakenktų savo pelningai turizmo pramonei, kuri pastaraisiais mėnesiais nukentėjo dėl perversmo ir po jo užsitęsusios politinės krizės.

Vėliau trečiadienį paskelbtame laiške Britanijos užsienio reikalų sekretoriui vicepremjeras Tanasakas Patimapragornas išreiškė „didį apgailestavimą ir liūdesį“ dėl turistų žūties.

„Vyriausybė prie svarbiausių prioritetų priskiria Tailande gyvenančių ir į jį atvykstančių užsienio piliečių saugumo užtikrinimą“, – nurodoma laiške, kuriame taip pat sakoma, kad premjeras davė nurodymą pareigūnams atlikti „skaidrų ir išsamų“ šios bylos tyrimą.

Teismo ekspertai laukia šviesaus plauko, kuris buvo rastas H.Witheridge rankoje, ir sėklos pėdsakų DNR ekspertizės atsakymo, rašoma trečiadienį paskelbtoje pomirtinės ekspertizės ataskaitoje.

„Rezultatai turėtų paaiškėti per artimiausias 24 valandas, todėl rytoj (ketvirtadienį) viskas bus aišku“, – sakė policijos teismo ekspertizės vadovas Pornchaius Sutheerakhunas (Porčajus Saterachunas) po skrodimo žurnalistams.

„Moteriai buvo prakirsta galva..., o vyrui sumušta galva..., tačiau jo plaučiuose rasta vandens, kuris rodytų, kad jis galėjo mirti nuskendęs“, – sakė jis ir pridūrė, kad ant D.Millerio rankų aptikta kovos žymių.

Žaizdos buvo padarytos „aštriu, kietu daiktu..., smarkiai mušta akmeniu“, pridūrė pareigūnas.

Netoli nusikaltimo vietos taip pat rastas kruvinas kauptukas.

Anksčiau trečiadienį provincijos policijos viršininkas informavo, kad nusikaltimo naktį saugumo kamerų užfiksuotas nežinomas azijietis yra laikomas „pagrindiniu įtariamuoju“. Tačiau vėliau jis savo nuomonę pakeitė.

„Įtariamos visos grupės ar asmenys“, – sakė Surat Thanio provincijos policijos viršininkas naujienų agentūrai AFP. Pasak jo, tarp įtariamųjų yra du britų keliautojai, kurie antradienio vakarą buvo sulaikyti pagrindiniame sostinės oro uoste. Pareigūnai paprašė šių kiek vyresnių nei 20 metų vyrų likti Bankoke, kol bus baigtas bylos tyrimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių