Nebraskoje siaučiant tornadams žuvo vienas vaikas, 19 žmonių sužeisti

Smarki audra, per kurią susidarė tornadų, pirmadienį praslinko per Nebraskos šiaurės rytinę dalį, sugriaudama daugiau nei pusę pastatų Pilgerio miestelyje, pranešė ligoninės ir gelbėjimo tarnybų pareigūnai.

Pareigūnai nurodė, kad stichijos siautėjimo Pilgerio miestelyje aukomis tapo vienas penkiametis, o dar mažiausiai 19 žmonių buvo sužeisti.

Pasak Nacionalinės orų tarnybos (NWS),  du tornadai susidarė maždaug už pusantro kilometro vienas nuo kito.

Gelbėtojai ir vietos gyventojai vakare pradėjo tikrinti sugriautus gyvenamuosius namus ir įmonių pastatus apie 350 gyventojų turinčioje gyvenvietėje, esančioje už maždaug 160 kilometrų į šiaurės vakarus nuo Omahos.

„Daugiau nei pusės miestelio nebeliko – visiškai nebeliko, – sakė Stantono apygardos komisaras Jerry Weatherholtas (Džeris Vederholtas). – Kooperatyvo pastatas dingo, grūdų elevatoriai dingo, ir atrodo, kad beveik kiekvienas miestelio pastatas daugiau ar mažiau apgadintas. Visiška sumaištis.“

Nukentėjusieji buvo išvežti į tris regionines ligonines, o bent vienas iš jų mirė dėl neįvardytų sužalojimų, sakė ligoninės pareigūnai.

Netoliese esančiame Norfolko mieste įsikūrusios regioninės ligoninės „Faith“ atstovė Jodi Richey (Džodi Riči) sakė, kad ligoninėje mirė vienas sužeistasis, o dar 16 gydomi. Ligoninės pareigūnai iš pradžių sakė, kad tų pacientų būklė kritinė, bet vėliau informavo, jog kai kurie iš jų buvo išrašyti, suteikus pagalbą.

Stantono apygardos šerifo biuras pirmadienį patvirtino, kad žuvęs žmogus buvo penkiametis vaikas, kurio lytis nebuvo įvardyta.

Stantono apygardos šerifas Mike'as Ungeris (Maikas Angeris) nurodė, kad audra smarkiai apgadino arba sugriovė 50–75 proc. Pilgerio miestelio pastatų. Vietos mokykla taip pat buvo nuniokota – tikriausiai nepataisomai, sakė jis.

„Tai visiškas nuniokojimas“, – pažymėjo pareigūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių