Per mūšius prie Damasko žuvo 160 sukilėlių kovotojų ir režimo pajėgų karių

  • Teksto dydis:

Per nuožmias kovas tarp režimo pajėgų ir sukilėlių opozicijos tvirtovėje į rytus nuo Damasko žuvo mažiausiai 160 karių ir kovotojų, sekmadienį pranešė žmogaus teisių padėtį stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Kaip nurodė SOHR, šeštadienį per kovas Rytų Gutos regione žuvo 41 džihadistas iš „Irako ir Levanto islamo valstybės“ (ISIL) ir „al Nusra fronto“, taip pat 55 kovotojai iš Laisvosios Sirijos armijos, tarp jų septyni batalionų vadai, ir bent 36 režimo pajėgų kariai kartu su dvidešimčia šiitų savanorių kovotojų bei aštuoniais režimą remiančių formuočių nariais.

SOHR pažymėjo, kad kartu su Sirijos armija kovoja ir Libano šiitiška grupuotė "Hizbollah", tačiau detalių apie jų aukas nepranešė.

SOHR nurodė, kad mūšiai prasidėjo penktadienį, kai sukilėlių pajėgos, įskaitant džihadistų kovotojus, surengė išpuolių seriją prieš armijos kontrolės postus penkiose Gutos regiono vietose.

"Jie mėgina pralaužti apsiautį, kurią armija įvedė regione", - sakė SOHR direktorius Rami Abdel Rahmanas (Ramis Abdel Rahmanas).

Per kovas taip pat žuvo penki vadinamieji žurnalistai-piliečiai – savanoriai visuomenės nariai, kurie renka ir skelbia informaciją apie kruviną Sirijos konfliktą, nuo 2011 metų kovo nusinešusi jau daugiau kaip 120 tūkst. žmonių gyvybių.

Rytų Guta, priemiesčių žiedas, kurį armija yra apsiautusi jau ne vieną mėnesį, rugpjūčio mėnesį buvo tapusi cheminės atakos, dėl kurios JAV ir Vakarai apkaltino prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) režimą, vieta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių