Mirė Nebraskos ligoninėje nuo Ebolos gydytas gydytojas

  • Teksto dydis:

Mirė gydytojas iš Siera Leonės, kuris buvo užsikrėtęs Ebolos virusu ir buvo gydomas vienoje JAV ligoninėje, pirmadienį pranešė Nebraskos medicinos centras.

„Didžiai apgailestaudami pranešame, kad trečiasis mūsų pacientas, užsikrėtęs Ebolos virusu, Dr. Martinas Salia (Martinas Salija), mirė, progresavus ligos simptomams“, – sakoma ligoninės pranešime.

Ligoninė pranešė, kad spaudos konferencija „preliminariai“ numatyta 11 val. vietos (19 val. Lietuvos) laiku.

Siera Leonėje gimęs ir JAV pilietybę turėjęs M.Salia šia mirtina karštlige užsikrėtė gydydamas pacientus savo gimtinėje.

Šeštadienį ligonis gydymui buvo atskraidintas į Nebraską.

Sekmadienį ligoninė pranešė, kad M.Salia būklė yra „ypač kritinė“, ir gydytojai daro viską, kad jį išgelbėtų.

M.Salia yra jau dešimtas Ebola užsikrėtęs pacientas, kuris buvo gydomas Jungtinėse Valstijose, ir antras, kuris pralaimėjo kovą su šia liga.

Spalio mėnesį Teksaso ligoninėje mirė šiuo virusu užsikrėtęs pacientas iš Liberijos Thomas Ericas Duncanas (Tomas Ericas Dankanas); per Ebolos didžiausią protrūkį Vakarų Afrikoje žuvo tūkstančiai žmonių.

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) penktadienį pranešė, kad iš viso aštuoniose šalyse nuo Ebolos mirė 5 177 žmonės, o iš viso nuo praėjusių metų gruodžio užregistruota 14 413 užsikrėtimo šiuo virusu atvejų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių