Kamerūne per mirtininkų išpuolį turguje žuvo 29 žmonės

  • Teksto dydis:

Kamerūno šiaurėje per savižudžių išpuolius viename turguje Bodo mieste prie Nigerijos sienos žuvo 29 žmonės, pranešė šaltinis policijoje.

„Pirminiais duomenimis 29 žuvo, apie 30 sužeista“, – sakė vienas pareigūnas, nenurodęs, ar į šį skaičių įtraukti savižudžiai, ir nepatikslindamas, kiek buvo šių mirtininkų – trys ar keturi. Iš pradžių buvo pranešimų, kad susisprogdino trys žmonės.

Šiame regione tokius išpuolius dažnai rengia Nigerijos islamistų grupuotė „Boko Haram“.

Nuo 2013 metų, kai ši grupuotė pradėjo savo kruviną kampaniją Kamerūne, įsibrovę per sieną iš Nigerijos, žuvo beveik 1200 žmonių, sakė anksčiau šį mėnesį Kamerūno vyriausybės atstovas Issa Chiroma Bakary (Isa Čiroma Bakaris).

Puldinėjantys per sieną „Boko Haram“ kovotojai Kamerūno šiaurėje įsirengia bazes, kuriose apsirūpina ginklais, transporto priemonėmis, atsargomis.

Kamerūne įsakyta armijai ten tęsti puolimą prieš juos kartu su Nigerijos, Nigerio, Čado ir Benino pajėgomis, – sudarančiomis regioninę kovos su „Boko Haram“ koaliciją.

Per šešerius metus savo veiklos Nigerijos džihadistai nužudė mažiausiai 17 tūkst. žmonių, benamiais pavertė daugiau kaip 2,6 mln. gyventojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių