Juodaodžių teisių gynėjų protestas blokavo Londono oro uostą

  • Teksto dydis:

Juodaodžių teisių judėjimo „Black Lives Matter“ („Juodųjų gyvybės svarbios“) padalinio Didžiojoje Britanijoje protestuotojai antradienį susirakino vieni su kitais ant Londono Sičio oro uosto kilimo ir tūpimo tako, priversdami nukreipti kitur visus į šį verslo kelionių mazgą skridusius lėktuvus.

Policijos pareigūnai derėjosi su devyniais protestuotojais, kurie „pastatė trikojį ir drauge susirakino“, sakoma Londono policijos pareiškime.

„Rugsėjo 6 dieną, antradienį, 5 val. 40 min. (7 val. 40 min. Lietuvos laiku) pareigūnams buvo pranešta apie protestuotojus, patekusius ant tūpimo ir kilimo tako Londono Sičio oro uoste“, – nurodoma jame.

„Laukiame atvykstant specialistų, kurie gali atrakinti protestuotojus. Niekas nebuvo sulaikytas“, – pridūrė policija.

Oro uosto pareiškime sakoma, kad „šiuo metu dėl protestuotojų sutrikdyti visi mūsų skrydžių“.

Visi lėktuvai, turėję tūpti šiame oro uoste, buvo nukreipti į Sautendo ir Gatviko oro uostus netoli Londono.

„Black Lives Matter“ padalinio Jungtinėje Karalystėje „Twitter“ puslapyje prisiimama atsakomybė už protestą ir sakoma, kad juo siekiama atkreipti dėmesį į Britanijos indėlį į pasaulinį klimato atšilimą ir jo poveikį juodaodžiams.

„Septynios iš 10 šalių, kurias labiausiai veikia klimato kaita, yra Afrikoje į pietus nuo Sacharos“, – sakoma kitoje „Twitter“ žinutėje.

Nuotraukose iš oro uosto matyti ant tūpimo tako, po mediniu trikoju gulintys protestuotojai ir šalia esantis užrašas „Klimato krizė yra rasistinė krizė“.

Londono Sičio oro uostas yra prieplaukų rajone į rytus nuo miesto centro, netoli Kanari Vorfo – vieno iš dviejų Londono finansų sektoriaus centrų.

Šis oro uostas aptarnauja neilgais maršrutais po Britaniją ir į žemyninę Europą skraidančius lėktuvus. Pernai juo pasinaudojo daugiau kaip 4 mln. keleivių, kurių daugelis vyko verslo reikalais.

Vienintelis oro uosto kilimo ir tūpimo takas yra apsuptas vandens, bet buvo pranešta, kad protestuotojai galėjo į jį atplaukti, tad kilo klausimų dėl saugumo.

Praėjusį mėnesį britiškojo „Black Lives Matter“ aktyvistai blokavo pagrindinį kelią į Londono Hitrou oro uostą – judriausią visoje Europoje. Akcija įvykdyta protestų prieš rasizmą šalyje dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių