„Islamo valstybės“ kovotojai paleido daugiau nei 200 jazidų

  • Teksto dydis:

Džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ kovotojai paleido daugiau nei 200 Irako jazidų religinės mažumos narių, kurie ištisus mėnesius buvo laikomi nelaisvėje, trečiadienį pranešė vienas kurdų pešmergų saugumo pajėgų vadas.

Šiaurinėje Kirkuko provincijoje trečiadienį „sulaukėme 227 jazidų, tarp jų yra moterų ir vaikų“, pranešė generolas majoras Westa Rasulas (Vesta Rasulas) naujienų agentūrai AFP.

„Daug dienų derėjomės su genčių vadais Havidžoje ir mums pavyko išlaisvinti pagrobtus jazidus“, – sakė W.Rasulas, kalbėdamas apie „Islamo valstybės“ kontroliuojamą miestą Kirkuke.

Jazidai buvo paleisti dar pirmadienį į šiaurės vakarus nuo Kirkuko esančioje Ninevės provincijoje, tačiau jiems prireikė dviejų dienų, kol pasiekė kurdų kontroliuojamą teritoriją, paaiškino kariškis.

Tai jau antras toks praėjusiais metais Ninevėje pagrobtų jazidų masinis paleidimas. Sausį islamistai paleido dar 200 daugiausia pagyvenusių žmonių.

Praėjusių metų birželį „Islamo valstybės“ kovotojai užėmė didelius plotus į šiaurę ir vakarus nuo Bagdado. Per antrą puolimo bangą rugpjūtį jie įsiveržė į šiaurines teritorijas, kuriose gyvena dauguma Irako religinių mažumų.

Jazidai nėra nei musulmonai, nei arabai. Jie praktikuoja unikalią religiją, dėl kurios ilgą laiką patyrė persekiojimus, o džihadistai juos laiko bedieviais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių