Indijoje prievartauta japonė šią savaitę turės atpažinti skriaudėjus

  • Teksto dydis:

Šeši vyrai, įtariami Indijoje ilgiau negu tris savaites žaginę vieną 22 metų turistę iš Japonijos, kitą savaitę stos prieš nukentėjusiąją prievartautojų atpažinimui, antradienį pranešė teismas.

Šie šeši vyrai, kurie yra įtariami prievarta iš turistės išgavę daugiau nei 1 tūkst. JAV dolerių, o tada kelias savaites laikę ją sekso vergijoje, stojo prieš magistratų teismą Kolkatoje, pranešė policija ir prokurorai.

Penki iš jų buvo suimti šį savaitgalį dėl kaltinimų žaginimu ir pagrobimu, o šeštasis sulaikytas antradienio rytą.

Teismas „nurodė atlikti visų šešių iki šiol suimtų kaltinamųjų atpažinimą“, kuris vyks penktadienį, sakė prokuroras Dipnarayanas Pakrasi (Dipnarajanas Pakrasis) naujienų agentūrai AFP po teismo posėdžio Vakarų Bengalijos valstijoje.

Iki atpažinimo visi suimtieji bus laikomi areštinėje.

Anksčiau policija pranešė, kad po akistatos su įtariamaisiais nukentėjusioji galės grįžti į Japoniją.

Nukentėjusiosios kančios prasidėjo Kolkatoje netrukus po atvykimo lapkričio 20 dieną. Pasak policijos, gauja vyrų, iš kurių vienas kalbėjo japoniškai, įtikino ją prieš kelionę į Biharo valstijoje esančią Bodh Gają, budistų laikomą švenčiausia vieta, iš sąskaitos išsiimti 1,2 tūkst. JAV dolerių. 

Bodh Gajoje mergina buvo perduota dviems broliams, kurie, kaip įtariama, ją užrakino nuošaliame rūsyje ir ten daug kartų žagino, kol gruodžio pabaigoje jai pavyko pabėgti.

Indijoje pastaruoju metu labai stengiamasi pažaboti smurtą prieš moteris. Tai tapo itin opu po 2012 metais Delyje įvykdyto žiauraus grupinio medicinos studentės išžaginimo, kuris išprovokavo pasipiktinimą pasaulyje.

Nuo to laiko buvo paskelbta apie kelis išpuolius prieš užsienietes, ir dėl tokių incidentų sumažėjo į Indiją atvykstančių turistų.

Pernai sausį 51 metų turistė iš Danijos buvo apiplėšta ir išžaginta Delyje grupės užpuolikų, grasinusių jai peiliais.

2013 metais viena dviratininkė iš Šveicarijos, per atostogas atvykusi į vidurio Indijos valstiją Madhja Pradešą, buvo apiplėšta ir išžaginta penkių vyrų, kurie vėliau buvo nuteisti kalėti iki gyvos galvos.

Tokie lytiniai nusikaltimai, kurių aukomis tampa užsienietės iš Vakarų, Indijoje sulaukia didžiulio žiniasklaidos dėmesio, tačiau panašūs išpuoliai prieš azijietes žiniasklaidai yra mažiau įdomūs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių