„Hizbollah“ pranešė apie vieno iš judėjimo vadų nužudymą Beirute

Libano šiitų kovotojų grupuotė „Hizbollah“ trečiadienį paskelbė, kad vienas iš jos vadų praeitą naktį buvo nužudytas prie savo namų Beirute.

Islamo pasipriešinimo judėjimo pareiškime sakoma, kad Hassanas Hawlo al Laqqisas (Hasanas Haulas Lakisas) buvo nužudytas apie vidurnaktį Hadaso rajone Libano sostinėje.

Daugiau detalių apie tą išpuolį nepateikiama, tačiau „Hizbollah“ nurodė, kad „kaltinimai nukreipti į priešą – Izraelį“.

"Be abejo, tiesioginiai kaltinimai nukreipti į priešą - Izraelį, kuris ne kartą mėgino likviduoti kankiniu tapusį mūsų brolį skirtingose vietose, tačiau nesėkmingai - iki vakar vakaro", - "Hizbollah" pranešimą paskelbė televizija "al M"

"Šis priešas turi prisiimti visą atsakomybę dėl šio šlykštaus nusikaltimo, taip pat visas pasekmes", - pridūrė grupuotė.

Vienas "Hizbollah" šaltinis sakė, kad H.H.al Lakissas buvo labai artimas judėjimo aukščiausiajam lyderiui Hassan Nasrallah (Hasanui Nasralai).

Tas nužudymas buvo įvykdytas apie vidurnaktį, tuojau po to, kai H.Nasrallah davė interviu Libano transliuotojui OTV.

Izraelis ir "Hizbollah" kovėsi mėnesį trukusiame ginkluotame konflikte 2006 metų vasarą, per kurį žuvo per 1 200 libaniečių, daugiausiai civilių, ir daugiau nei 150 izraeliečių, daugiausiai karių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių